Dreven: Zajedništvom protiv kvalitete

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Subotnjim susretom 28. kola Prve HNL s Hajdukom na "Drosini" nogometaši Istre 1961 otvorit će četvrti krug prvenstva. Puni su krug ovoga proljeća već napravili i golmani pulskog prvoligaša. Saša Dreven imao je pole position uoči proljetnog nastavka prvenstva i branio na premijeri u Parku mladeži protiv Splita.

No, već u idućem susretu u Puli je protiv Rijeke na golu "zeleno-žutih" stajao Ivan Brkić koji je potom branio i u iduća dva ogleda, protiv Slaven Belupa i Lokomotive, nakon čega je "jedinicu" prigrabio Igor Lovrić i branio, također, u tri susreta. Protiv Zagreba se, nakon što se Lovrić ozlijedio na zagrijavanju, na gol vratio Dreven koji bi i sutra na "Drosini" trebao biti posljednja prepreka napadačima Hajduka. I tako dostići konkurente s tri proljetna nastupa na pulskom golu. Pogotovo jer je ozljeda prepone sad već stvar prošlosti.

- Bila je to ozljeda nastala nakon ispucavanja, nije bilo ništa ozbiljnije i već puna tri tjedna normalno treniram. Čekao sam svoju priliku, u međuvremenu branio za drugu momčad u Trećoj ligi i sad protiv Zagreba, tako da sam posve spreman za novi nastup - rekao je Saša Dreven i okrenuo se subotnjem dolasku Hajduka u Pulu. - Hajduk nam stiže u goste nakon što su dva puta zaredom igrali protiv gradskog rivala, prvo u prvenstvu, pa onda u srijedu u Kupu i to bi možda mogla biti neka naša mala prednost. No, oni imaju vrlo širok igrački kadar, tako da na njihov umor ipak ne smijemo previše računati.

Splitski je klub u krizi i dolazak iskusnog trenera Stanka Poklepovića nije urodio priželjkivanim rezultatima nakon odlaska Igora Tudora s klupe. Međutim, iako ih rezultati ne maze, golove uredno zabijaju. Svjestan je toga i golman pulske momčadi koji velikog suparnika dočekuje vrlo smireno.

- Upoznati smo s tim podatkom da stalno daju golove, iako u posljednje vrijeme nemaju očekivan bodovni učinak, ali mi ćemo toj utakmici pristupiti kao i svakoj drugoj. Dobro, možda je to ipak specifična utakmica, jer nam u goste dolazi Hajduk koji ima ime u hrvatskom nogometu, ali za nas je to lakša utakmica od onih sa Slavenom, Osijekom ili sličnim suparnicima. Zbog njihove kvalitete očekujem i nešto više posla nego što sam ga imao sad protiv Zagreba, ali s druge strane i moji će suigrači u napadu sigurno nastojati iskoristiti to što Splićani nisu u sjajnoj formi. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter