Dreven: Ostao je gorak okus u ustima

(D.ŽUNIĆ / CROPIX)
(D.ŽUNIĆ / CROPIX)

I drugi su put ove sezone pulski nogometaši poraženi u regionalnom derbiju. Drugi su put travnjak napustili bez ijednog boda u ogledu s Rijekom, ali su i drugi put otišli čvrsto uzdignutih glava. Poraženi su, ali su još jednom ostavili i posljednji atom snage na travnjaku, još su jednom dobrano znojem natopili dres pulskog kluba.

I zaslužili aplauz svojih vjernih Demona, ali i svih onih drugih navijača koji su u subotu "skoknuli" preko Učke. Rijeka je još jednom potvrdila da je ovoga trenutka uz Dinamo posebna kategorija domaćeg nogometa. Bogat klub bogate tradicije koji sad živi trenutke iz snova radeći u odličnom ozračju. Suparnik je to protiv kojega se ostali klubovi Prve HNL mogu nadati bodovima samo ako im se poklopi nekoliko stvari.

Mora se poklopiti odličan dan golmana, onako kako je Saša Dreven branio u prvih 45 minuta, potom da se realizira svaka prilika pred suparničkim golom, kao što je to Tomić napravio u prvom dijelu, te da i sreća bude naklonjena kao što je Puljanima bila kod grede Kramarića ili udarca glavom Tomečaka. Na žalost, nogometaše Istre 1961 sreća je u nastavku napustila. Prvo je Tomić, nakon sjajne akcije Radonjića, propustio priliku da pulsku momčad dovede u vodstvo od 2:0, a potom je Graf skrenuo udarac Jajala i prevario Drevena. Bilo je to dovoljno da Riječani preokrenu susret, a pulski se igrači nezadovoljni, čestitkama na odličnoj partiji usprkos, vrate na "Drosinu".

- Nakon ove nam je utakmice ostao gorak okus u ustima - otvorio je dušu sjajni golman "zeleno-žutih" Saša Dreven nakon jutarnjeg rekuperacijskog treninga na "Drosini". U svom je tek drugom susretu ove sezone, debitirao je u prošlom kolu protiv Splita, "izludio" Riječane u prvom dijelu i bio najbolji pulski igrač bez obzira što je na koncu morao tri puta vaditi loptu iz mreže.

- Prvo smo poluvrijeme odlično odigrali, držali se dogovora iz svlačionice i poveli. Sve je bilo super protiv suparnika koji je objektivno kvalitetniji od nas, što moramo priznati. I baš zato mi je u ustima ostao gorak okus jer smo takvog suparnika "imali na konopcima" početkom drugog dijela kad nismo realizirali šanse Tomića i Heistera. Nakon toga je uslijedio onaj autogol Grafa i potom smo pali u igri, povukli se pred naš gol i izgubili.

Zanimljivo je to kako su nakon utakmice mnogi u prvi plan isticali obrambenu taktiku trenera Igora Pamića, prozivali ga zbog "bunkera", ali je činjenica da su nogometaši Istre 1961 u prvom dijelu Riječane držali daleko od gola Drevena i čak u nekim situacijama pokušali visokim presingom osvojiti loptu duboko na riječkoj polovici. Što u tome nisu uspjeli dobrim dijelom je zasluga i kvalitete domaćih igrača.

- To sam i ja primijetio da svi govore o tome kako smo igrali defenzivno, a ja se uopće ne bih složio s tim. Jesmo, igrali smo u formaciji 5-4-1, ali smo u prvom dijelu igrali napadački, jer smo u prvih sat vremena stvorili nekoliko prilika za gol. Ispoštovali smo upute trenera Pamića koji nam je ukazao na neke nedostatke u igri Rijeke i mi smo to odlično provodili u djelo dok smo imali snage. Znali smo da se ne smijemo povući u naš kazneni prostor, jer bi kad-tad puklo, kao što se i dogodilo u drugom poluvremenu. Trener Pamić nije želio da se toliko povučemo, ali povukli smo se nesvjesno i onda se lopta tako odbila od Grafa i promijenila tijek susreta.

Zanimljivo je kako Dreven nije niti jednog trenutka želio istaknuti vlastite zasluge za dobar otpor Riječanima.

- Ne želim uopće slušati o tome da sam bio najbolji igrač, radije bih da je bilo 1:1, pa makar ja primio gol iz jedinog udarca. Imao sam dosta posla u ovom derbiju, ali to je bilo očekivano. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter