Donna Vekić u finalu Kuala Lumpura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Kuala Lumpuru svladavši u polufinalu svladala drugu nositeljicu, Kineskinju Shuai Zhang s 1-6, 6-3, 6-4, u susretu koji je trajao sat i pol.

Vekić je vrlo loše krenula u dvoboj protiv 45. igračice svijeta, te je za manje od 15 minuta bila u zaostatku od 0-5, a u tih prvih pet gemova osvojila je samo tri poena.

No, uslijedilo je "buđenje" te je u drugom setu stigla do vodstva od 5-0, a imala je i set-loptu za 6-0. Nije to iskoristila, potom je izgubila gem na svoj servis, ali je uspjela riješiti tu dionicu igre u svoju korist kada je drugi put servirala za set.

U trećem setu Vekić je dva puta oduzimala servis suparnici, prvi put se Zhang vratila, ali ključni "break" naša je igračica ostvarila za vodstvo od 5-4 nakon čega je svojim servisom završila susret.

Za Vekić je ovo treći WTA finale u karijeri, nakon Taškenta 2012. i Birminghama 2013., a još čeka na svoj prvi naslov.

U sutrašnjem finalu igrat će protiv desete igračice svijeta Slovakinje Dominike Cibulkove. Finalistica ovogodišnjeg Australian Opena, Dominika Cibulkova pobijedila je u polufinalu Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-7 (3), 6-3, 6-3. Donna Vekić je samo jednom igrala protiv Cibulkove, i to ove godine u Indian Wellsu, a tada je slavila Slovakinja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter