Dokazati da je Lokomotiva bila slučajnost

Nikola Žižić (R. GORŠIĆ/ CROPIX)
Nikola Žižić (R. GORŠIĆ/ CROPIX)

Dva iznenađenja servirala su nogometaši Istre 1961 svojim navijačima u dva uvodna kola nove prvoligaške sezone. Prvo, pozitivno, stiglo je na otvaranju kad je na "Drosini" rezultatom 3:1 svladan Slaven Belupo što je bilo dovoljno da nakon prvog kola "zeleno-žuti" povedu prvoligašku kolonu. No,
nije se trebalo puno čekati da se pokaže i druga strana medalje, nakon samo devet dana stiglo je gostovanje u Kranjčevićevoj ulici gdje je Puljanima još jednom bilo održano predavanje na temu "Lokomotivin poučak", iz kojeg su izišli bogatiji za još jedno iskustvo i sa šest lopti u svojoj mreži.

- Bio je to veliki šok za nas, ta "šestica" koju smo primili u Zagrebu, ali svatko ima pravo na loš dan i tu utakmicu moramo što prije zaboraviti, ispraviti greške koje smo radili, ponoviti ono što je dobro bilo, pobijediti Hajduk i na taj način dokazati da je Lokomotiva bila slučajnost - rekao je Nikola Žižić, stoper Istre 1961.

- Osobno, ne pamtim kad je posljednji put moja momčad primila šest golova na jednoj utakmici, mislim da je to bilo prije 10-12 godina kad smo u pionirima Solina od Hajduka gubili s deset razlike i normalno da mi nije bilo lako nakon te Lokomotive, a tako su se osjećali i svi moji suigrači. S druge strane, mislim da nismo ni toliko loše odigrali, imali smo svojih šansi i da je bilo samo malo sreće mogla se cijela priča okrenuti na drugu stranu, bez problema. Međutim, to se nije dogodilo, primili smo naivne golove, a najgore od svega je što nismo slušali "šefa" i nismo ispunili ono što je tražio od nas.

Previše je bilo loših stvari u igri "zeleno-žutih" protiv Lokomotive da bi se moglo očekivati da će u samo šest dana one nestati kao spužvom prebrisane.

- Sigurno da je s naše strane bilo velikih grešaka, i taktičkih i trkačkih, da se vidi da je došlo puno novih igrača i da smo još neuigrani te da moramo puno raditi kako bismo što prije pohvatali konce i napredovali, ali nećemo u tome tražiti nikakvo opravdanje, nikakav alibi. Na kraju krajeva, bila je to samo jedna utakmica, nismo mi sad upisali nekoliko uvjerljivih poraza u nizu i vjerujem da će se zaboraviti sve što je bilo loše ako sutra stignemo do pobjede - uvjeren je Žižić.(Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter