Dobiti Lokomotivu poseban je gušt

Darko Raić Sudar i Miroslav Kuljanac (D. MEMEDOVIĆ)
Darko Raić Sudar i Miroslav Kuljanac (D. MEMEDOVIĆ)

Trener pulskog kluba Igor Pamić nije se pojavio jučer na presici uoči današnjeg prvenstvenog susreta s Lokomotivom. Znači li to da je najdugovječniji trener na klupi jednog hrvatskog prvoligaša smijenjen? Ne, naravno. Paminjo je gripozan i na "Drosinu" je ovoga tjedna dolazio samo kad je baš morao, odnosno kad mu je dosadilo biti u krevetu, kako je sam rekao. Prekjučer je tako održao tek kraći sastanak s igračima, a jučer su njegov posao pred novinarima odradili pomoćnici Darko Raić Sudar i Miroslav Kuljanac.

A današnji suparnik sve je samo ne lagan zalogaj. Stiže zahuktala Lokomotiva koja je u prošlom kolu svladala Hajduk i mirno drži treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici, iza nedodirljivih Dinama i Rijeke. No, nije samo snaga momčadi iz Zagreba ta koja ovom današnjem dvoboju koji na "Drosini" počinje u 18 sati daje dodatnu draž. Tu su i mnogi repovi iz prethodnih utakmica, pa i netrpeljivost koja već godinama vlada između dvojice najdugovječnijih trenera na klupama istih momčadi Prve HNL, jer će Paminjo 29. ožujka proslaviti četvrti rođendan na pulskoj klupi, a Tomislav Ivković je tek pola sezone manje "u sedlu" kluba iz Zagreba. A tu je naravno i ona priča oko namještanja rezultata na posljednjoj utakmici ovih suparnika na stadionu u Kranjčevićevoj. Kad su "znalci" došli na svoje prognozirajući da će poluvrijeme pripasti gostima (Puljanima), a konačan ishod ići će u korist domaćina (Lokomotive).

- To je uvijek bila specifična utakmica za trenera Pamića i mene. Krenulo je još kad smo bili u Karlovcu, jer nam je Lokomotiva bila direktan konkurent još u drugoj ligi, zatim se priča nastavila i u Prvoj ligi, a taj se rivalitet nastavio i kad smo Pamić i ja došli u Pulu - rekao je Miroslav Kuljanac. - Svjesni smo da nas danas očekuje vrlo teška utakmica, jer Lokomotiva ima širok igrački kadar zbog čega bez problema nadoknađuju odlaske igrača, pa tako neće osjetiti niti odlazak Pavičića u Dinamo, što se uostalom već i pokazalo protiv Hajduka. Imaju tehnički jako dobre igrače, brze, okretne i motorične. Dakle, neće nam biti lako, ali danas očekujem, kao i uvijek, dobru i uzbudljivu utakmicu s puno tenzija, puno šansi, zapravo s puno svega.

Nakon što je jedan pomoćnik nahvalio, s pravom, gostujuću momčad, te iznio zanimljivu povijest "sudara" s Lokomotivom, nešto više o tome što navijači pulskog kluba mogu danas očekivati od svoje momčadi rekao je Darko Raić Sudar. O sastavu se, međutim, nije želio izjasniti.

- Ovog trenutka zaista ne bih mogao reći u kojem ćemo sastavu zaigrati, jer do utakmice imamo još dva treninga i tek nakon toga će trener Pamić, za kojega sam siguran da će danas ipak biti na klupi, odrediti startnu postavu. No, ne vjerujem da će biti puno izmjena u odnosu na momčad koja je odigrala u prošlom kolu u Koprivnici. Vjerojatno tek jedna, dvije izmjene, jer su se u konkurenciju vratili Zvonko Pamić i Pavlović koji su odradili par treninga sa suigračima i spremni su za nastup. Uostalom, imamo tu skupinu od 15-ak igrača koje smo dosad koristili - rekao je Raić Sudar dodavši kako zbog bolesti neće nastupiti tek Janjušević, dok posljednju akviziciju pulskog kluba, reprezentativca Lihtenštajna Dennisa Salanovića "ne vidi" u konkurenciji. - Još je prerano da bi ga stavili u momčad. Dečko je odradio tek par treninga i treba ga prvo provjeriti u nekom manje zahtjevnom susretu. Ne možemo ga odmah gurnuti "u vatru". (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter