Dino Špehar: Samo će golovi utišati zvižduke


Dobro je nogometašima pulskog prvoligaša došla ova prvenstvena stanka. Vratit će se ozlijeđeni igrači, bit će vremena za dodatno uigravanje, ali i dodatne treninge.

Pa, iako sami igrači baš i ne vole one naporne treninge bez lopte koje trener Pamić u pravilu "ugura" u svaku prvenstvenu stanku, ovoga im puta ni taj napor ne pada toliko teško. Pobjeda nad Splitom vratila je dobro raspoloženje na "Drosinu", pa niti naporni treninzi nisu više toliko teški. Uvijek se nađe mjesta za poneku šalu, poneki osmijeh koji je znak dobrog raspoloženja.

Onoga što je kronično nedostajalo uoči ogleda sa Splitom. Trebala je "zeleno-žutima" ta pobjeda, pobjeda koja mijenja sve. Odnosi nesigurnost, a vraća samopouzdanje. Kao što za dodatno samopouzdanje napadačima trebaju golovi. Radonjić se s ova dva gola "crvenima" vratio na pravu stazu i sad se još čeka da mu se priključi igrač koji lakoćom ulazi u gol prilike, ali i dalje čeka svoj prvijenac u dresu Istre 1961. Naravno, riječ je o Dinu Špeharu, rođenom Osječaninu koji je ljetos stigao u Pulu na posudbu iz Dinama.

Zanimljivo, svoj je prvi prvoligaški gol zabio u debiju za seniore Osijeka još u sezoni 2010/11, ali se nakon toga još samo jednom upisao među strijelce i to braneći boje istog kluba. Otad je na čekanju, ali je imao i dugu stanku zbog ozljeda.

Ove je sezone odigrao svih 11 prvenstvenih susreta, ali je samo u pet navrata na travnjaku proveo svih 90 minuta. Zamijenjen je i protiv Splita i pritom zaradio i zvižduke jer je ponovno bio u gol prilici, ali gola nema, pa nema. No, zato je u tandemu s Horvatom sjajno probijao lijevu stranu suparničke obrane, pa su upravo s te strane u sredinu i stizale prave lopte.

- Nije lako kad čuješ zvižduke na svom stadionu, ali navijači imaju pravo na svoje mišljenje i tako ga izražavaju. No, isto sam tako čuo i podršku dijela navijača sa zapadne tribine, kao i Demona, i to mi daje snage da gledam naprijed. Naravno, tu su i trener Pamić i suigrači koji me također podržavaju i onda mi je puno lakše zaboraviti na zvižduke - rekao je Dino Špehar.

- Razumijem i ove koji zvižde, jer se od napadača očekuju golovi. Mislim da sam igrom zadovoljio, ali mi nedostaje taj gol da probijem led. Istina, jedan sam i zabio, ali mi je poništen. No, ne predajem se, nastavit ću naporno raditi na treninzima i taj mi se rad mora kad-tad isplatiti. Gol će doći, siguran sam.

Kako bi svom napadaču vratio poljuljano samopouzdanje, odlučio je Paminjo Špehara i još nekolicinu prvotimaca ove subote posuditi drugoj momčadi.

- Smatram da je to dobar potez, da će mi to igranje u Trećoj ligi pomoći da dobijem na neophodnom samopouzdanju, iako ću i bez gola ja nastaviti davati sve od sebe u svakoj utakmici. I da, nastavit ću ulaziti u gol prilike, ne bojim se toga. Uostalom, vidim da sam od dolaska u Pulu značajno napredovao u svojoj igri, kroz treninge i utakmice napredujem u svim segmentima i još samo taj gol nedostaje da zadovoljstvo dolaskom u Pulu bude potpuno.

Špehar je sad u sličnoj situaciji u kojoj se uoči Splita nalazio i Radonjić. Švabo je na taj pritisak odgovorio golovima i s pet je golova daleko najbolji strijelac Puljana, jer su preostalih pet podijelila petorica "zeleno-žutih".

- Radonjiću se otvorilo protiv Splita i drago mi je zbog njega. Pravi je igrač i pravi dečko. Samo neka ovako nastavi na treninzima i sigurno će imati dobru karijeru - dodao je Špehar okrenuvši se pozitivnoj atmosferi koja sad opet vlada u klubu. - Naravno, sad se puno lakše diše, ali i kad smo gubili djelovali smo kao obitelj i zato smatram da smo tu utakmicu sa Splitom dobili upravo tim zajedništvom. Trudit ćemo se sad da se u ova dva tjedna čim bolje pripremimo za nastavak prvenstva i da sad ulovimo pobjednički niz. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter