Dino Špehar: Sad se lakše diše

Dino Špehar (M. MIJOŠEK)
Dino Špehar (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 sudionici su četvrtfinala Kupa Hrvatske. "Zeleno-žuti" su četvrtfinalnu vizu izvukli očekivanom domaćom pobjedom nad Šibenikom, vodećom momčadi Treće HNL jug. Za prolazak među osam najboljih bila su dovoljna dva pogotka, oba postignuta u prvom dijelu od strane igrača koji dosad još niti jednom nisu zatresli protivničku mrežu u dresu pulskog prvoligaša. Šibenčane je u 13. minuti načeo Zvonko Pamić, a pet minuta prije odlaska na odmor priču je zaključio Dino Špehar. Odigrao je u dosadašnjem tijeku prvenstva 20-godišnji Osječanin 12 utakmica za Istru 1961, na terenu proveo 812 minuta tijekom kojih je stvarao i promašivao prilike, sad mu se napokon otvorilo u Kupu.

- Sad se lakše diše - s izrazom na licu osobe kojoj je veliki kamen pao sa srca prokomentirao je Dino Špehar svoj prvijenac u redovima Istre 1961.

- Davao sam stalno sve od sebe i na kraju se isplatilo. Nitko sretniji od mene, ali ne bih sad toliko spominjao svoj gol, jer je puno važnija od njega pobjeda nad Šibenikom koju je iznijela cijela momčad. Vidjela se na terenu od prve minute ta razlika u kvaliteti, ali pohvalio bih ovom prilikom i Šibenik koji je, naročito u drugom poluvremenu, pokazao da je riječ o ozbiljnoj momčadi. No, mi smo stvarno odigrali odlično, pogotovo prvo poluvrijeme, i ništa nam nisu mogli. Vidio se napredak u našoj igri i potvrdili smo da smo iz dana u dan sve bolji. Da se to primijetiti i na našim treninzima, pogotovo otkad su nam se priključili Jo i Zvonko Pamić, s kojima odmah sve to puno bolje izgleda. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter