Dino Špehar: Naravno da ću proslaviti prvijenac

Dino Špehar (M. MIJOŠEK)
Dino Špehar (M. MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je sedmog prvenstvenog kola, dvoboj protiv Osijeka koji će se sutra, s početkom u 20.15 sati, igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". U prošloj sezoni ove su momčadi četiri puta odmjerile snage i "zeleno-žuti" niti jednom nakon zadnjeg sudačkog zvižduka nisu pognutih glava napustili travnjak. Iz Gradskog vrta su se u oba navrata vratili s punim plijenom, zahvaljujući pobjedama od 3:1 i 1:0, dok su u svom dvorištu dvaput remizirali, 1:1 i 0:0. Ta tradicija, kao i činjenica da su u dosadašnjem tijeku sezone dvije najbolje predstave, protiv Rijeke i Lokomotive, pružili upravo pred domaćim navijačima, donosi Puljanima ulogu favorita pred ogled susjeda na ljestvici koji su u šest odigranih kola prikupili po sedam bodova.

- Istra 1961 je u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad od Osijeka. Ne želim se razbacivati nekim velikim izjavama niti pogađati rezultat, jer nisam baš dobar prognozer, ali posljednjih tjedana odlično radimo, dižemo se iz utakmice u utakmice i uvjeren sam u našu sutrašnju pobjedu - rekao je Dino Špehar, napadač Istre 1961. - Od uvjeta u kojima radimo, preko klupe na kojoj sjedi trener Pamić, pa sve do igrača koje imamo, vjerujem da smo trenutačno u svim tim segmentima bolji od Osijeka. Kad spominjem igrače, ne mislim pritom samo na prvih 11, jer mi u ovom trenutku imamo skup od 20 igrača od kojih svatko u bilo kojem trenutku može iskočiti te mislim da se imamo pravo nadati ne samo sutrašnjoj pobjedi, nego i da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat koji ovaj klub još nije zabilježio.

Kao rođenom Osječaninu, 20-godišnjem Špeharu su više nego dobro poznati igrači koji će sutra stajati na suprotnoj strani terena.

- Počeo sam s nogometom u Osijeku kad mi je bilo šest godina, prošao sve klupske selekcije i potom sa 17 godina preselio u Zagreb te bih se ovim putem još jednom zahvalio svima u osječkom klubu, svim trenerima s kojima sam radio, što su me odgojili i kao osobu i kao igrača - istaknuo je Špehar. - To moje 1994. godište danas čini kostur osječke momčadi. Dečki su to koji su osvojili kadetski Kup Hrvatske, potom u juniorima bili i prvaci Hrvatske, mlada i vrlo dobra momčad protiv koje nam pristup mora biti pravi. Zimus im je za trenera došao Tomislav Rukavina koji, kako čujem od dečki, jako dobro radi s njima i koji preferira disciplinirani nogomet s kontrama i polukontrama kojih ćemo se trebati paziti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter