Dino Špehar nada se prvoligaškom prvijencu

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Gradski stadion "Aldo Drosina" već je tjedan dana pust. Nakon gostovanja na Poljudu, odrađenog prošle subote, nogometaši Istre 1961 vratili su se u Pulu, pokupili stvari i uputili na trotjedni odmor. Zaslužen ili ne, o tome bi se dalo raspravljati, no činjenica od koje se ne može pobjeći je da si "zeleno-žuti" na konto nisu pospremili količinu bodova koja bi im mogla garantirati miran zimski san.

Premda se ne može reći da su se pulski nogometaši doslovno ponašali poput cvrčka u Ezopovoj basni o cvrčku i mravu, pogled na ljestvicu sugerira da su njihovi konkurenti vrijedno skupljali plodove svog rada, dok njima to baš i nije polazilo za rukom. Da li su bili zabavljeni pjesmom, plesom ili nečim trećim ostaje da se vidi, ali samo 16 bodova u 19 odigranih utakmica sugerira sve osim bezbrižne druge polovice zime, kad se nastavljaju prvenstvena iskušenja.

- Naravno da ne možemo biti zadovoljni kad pogledamo ljestvicu i vidimo da se nalazimo na osmoj poziciji. Uvijek može biti bolje, i da smo polusezonu završili na četvrtoj sezoni ne bih bio zadovoljan pa kako da budem sada kad smo osmi, ali kuknjava nam tu neće ništa pomoći. Trebamo podići glave, pred nama su nove pripreme u koje trebamo krenuti s novom mišlju i s novom motivacijom, sve kako bismo u drugom dijelu sezone izgledali bolje i ostvarivali bolje rezultate nego što je to bilo tijekom jeseni - rekao je Dino Špehar, nogometaš Istre 1961. - Siguran sam da ćemo to uspjeti ostvariti jer imamo pravu momčad, pravog trenera i prave navijače te kad prođemo prave pripreme na proljeće ćemo za sve biti ugodno iznenađenje, samo da nas ozljede poštede. Ne želim ništa prognozirati, koje ćemo mjesto osvojiti, ali uvjeren sam da ćemo pružati bolje predstave.

Trener Pamić stalno je ukazivao da su njegovi igrači imali prevelike ambicije, nerealne s obzirom na kvalitetu koju posjeduju i rezultate koje ostvaruju te da im se to na kraju obilo o glavu.

- Tu se u potpunosti slažem s trenerom. Lako je pričati u svlačionici, ali to treba poslije dokazati na terenu, a nama to nikako nije polazilo za nogom. Stoga ćemo u nastavku sezone morati nastojati da pričamo samo na terenu, to treba biti misao vodilja svakog igrača - istaknuo je napadač Istre 1961, koja je u šest posljednjih odigranih utakmica prikupila samo dva boda. - Nakon poraza od Lokomotive stvorila se loša atmosfera i to je utjecalo na momčad. U to smo vrijeme imali tri pobjede za redom na "Drosini", stvarno smo krenuli dobro igrati, a onda se dogodio taj šok. Počeli smo tada previše razmišljati o drugim stvarima umjesto da budemo koncentrirani na to da na terenu pružimo što bolje igre, nismo se uspjeli izdići iz te situacije i to smo platili lošim rezultatima. Jednostavno nam nije bilo lako slušati svaki dan priče o kladionicama i prodaji utakmice, sve nas je to pogodilo i to se poslije odrazilo na našu igru, a usto smo na utakmici s Lokomotivom ostali bez Zvonka Pamića. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter