Dijamantna liga: Vlašić prva, Šimić treća u Glasgowu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Glasgowu s preskočenih 1.96 metara, a time je stigla do druge pobjede zaredom u ovom natjecanju, bila je najbolja i u Parizu prije tjedan dana, te se sa 10 bodova izdvojila na vrhu redoslijeda visašica. Druga naša predstavnica Ana Šimić je s 1.93 m zauzela treće mjesto.

Vlašić je do 1.93 m sve visine preskakala iz prvog pokušaja, kao i Amerikanka Inika McPherson, dok je Šimić 1.93 m preskočila iz trećeg pokušaja. Letvicu na visini 1.96 m Šimić i McPherson su tri puta rušile, te je na zaletištu ostala samo Vlašić koja je u svom trećem pokušaju uspjela ostvariti novu pobjedu u Dijamantnoj ligi, svoju 14. u karijeri.

Po osiguranju pobjede Vlašić je podigla letvicu na 2.01 m čime bi izjednačila najbolji rezultat u svijetu ove sezone Ane Čičerove, ali nije bila uspješna.

Nakon pet natjecanja visašica ove sezone u Dijamantnoj ligi vodi Vlašić s 10 bodova, druga je Šimić sa sedam, dok je treća Ruskinja Marija Kučina sa šest. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter