Dijamantna liga: Lewis-Smallwood zaustavila Perković

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu s rezultatom od 66,30 metara, bolja od nje bila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood, koja je bacila novi osobni rekord od 67,59 m.

Bilo je ovo peto natjecanje diskašica u Dijamantnoj ligi ove godine, te prvo na kojemu Perković nije uspjela doći do pobjede, ali s 18 osvojenih bodova već je osigurala treći uzastopni ukupni trijumf u ovoj disciplini. Da osvoji i treći dijamant nakon 2012. i 2013. mora se samo još pojaviti u Zurichu 28. kolovoza.

Nažalost, Perković nije uspjela postati prva atletičarka koja je pobijedila na svih 14 mitinga na kojima se održava elitno atletsko natjecanje. Olimpijska pobjednica je do sada slavila u New Yorku, Bruxellesu, Oslu, Stockholmu, Monte Carlu, Zurichu, Eugeneu, Šangaju, Dohi, Birminghamu, Lausanni, Parizu i Rimu.

Zanimljivo, Perković je i prošle godine jedini poraz doživjela od Lewis-Smallwood, dogodilo se to u njezinom rodnom Zagrebu na završetku sezone. Lewis-Smallwood je 3. rujna prošle godine bacila rekord mitinga i tadašnji svoj osobni rekord od 66,29m, dok je Perković bila druga sa 65,63 m. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter