Davis Cup: U prvom dvoboju Ćorić protiv Murraya

U prvom dvoboju Ćorić protiv Murraya (M. MIJOŠEK)
U prvom dvoboju Ćorić protiv Murraya (M. MIJOŠEK)

Dvobojem Borne Ćorića i Andyja Murraya u petak u 11 sati u Umagu će započeti kvalifikcijski susret za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije. 

"Mislim da je Borna zaslužio šansu da igra. Rezultati koje je postigao u posljednje vrijeme su razlog zašto sam ovako odlučio. O Antoniju Veiću razmišljam za posljednji dan, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

U drugom dvoboju dana u petak igrat će Ivan Dodig i Andy Murray, a za subotnji okršaj parova nominirani su Ivan Dodig i Mate Pavić, te Colin Fleming i Andy Murray. U britanskom paru je, međutim, moguća promjena, jer je umjesto Jamesa Warda u sastav uskočio Jamie Marray, specijalist za igru parova.

"Parovi će puno toga odlučiti. Ne bi bilo realno da očekujemo osvajanje bodova protiv Andyja Murraya, dakle jasan je cilj na koji se trebamo koncentrirati", rekao je Dodig, te pojasnio: "Ne kažem da smo se predali protiv Murraya, da ga se ne može pobijediti, samo kažem da nije realno da protiv njega tražimo potrebne bodove. On je vrhunska klasa i ne trebamo odigrati protiv njega sa sto, nego s dvjesto posto."

Borna Ćorić je u Umagu prvi put u sastavu reprezentacije i odmah je dobio priliku i to protiv Andyja Murraya, trećeg na aktualnoj ATP listi.

"Jasno da sam uzbuđen. Ovo je dobra šansa da se pokažem u najboljem izdanju i odigram dobar meč. Nikad nisam bio s njim na treningu, ni u Londonu gdje često treniram. Sviđa mi se njegov stil igre, gledao sam njegove mečeve", rekao je Ćorić, koji iza sebe ima respektabilan niz pobjeda: osvojio je dva "futures" turnira i potom juniorski US Open. "Dat ću sve od sebe da taj niz pobjeda ne prekinem", rekao je Ćorić.

Za Murraya Ćorić će biti potpuna nepoznanica, osim što zna kakve je rezultate ostvario u posljednje vrijeme:

"Nisam ga nikad gledao, znam da trenira u Londonu. Ne znam mnogo o njemu."

Leon Smith, izbornik britanske reprezentacije, nije dvojio treba li u ekipu uvrstiti još jednog specijalista za parove:

"Sada imamo nekoliko opcija za subotu, ako Andy bude umoran. parovi su izuzetno važni u Davis Cupu, bit će vjerojatno i vrlo važni ovdje", rekao je.

Činjenica da se igra na zemlji trebala bi biti prednost za Hrvatsku. Ivan Dodig je to ovako prokomentirao:

"Odlično je što je podloga zemljana, jer kod njih svi ne igraju najbolji tenis na zemlji. Generalno, podloga je jako spora. I ja volim brže uvjete, ali u ovoj situaciji je možda je bolje da je ovako. Moramo biti optimisti", rekao je Dodig.

Hrvatska, može se reći, svoje planove gradi na dvoboju parova i mečevima protiv drugog britanskog tenisača, Daniela Evansa. Može li on pokvariti te planove?

"Nadam se. To je naš plan. Mislim da imam dobru šansu da to napravim, a vidjet ćemo hoće li se naše želje ispuniti", rekao je Evans, koji je upravo ovog ponedjeljka došao do najboljeg plasmana na ATP listi, 149. mjesta.

Raspored igranja: petak, 11 sati: Borna Ćorić - Andy Murray, slijedi Ivan Dodig - Daniel Evans;  subota, 14 sati: Ivan Dodig, Mate Pavić - Colin Fleming, Andy Murray;  nedjelja, 11 sati: Ivan Dodig - Andy Murray, slijedi Borna Ćorić - Daniel Evans. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter