Davis Cup: Italija - Hrvatska 3:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska teniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je u susretu 1. kola Svjetske skupine na gostovanju u Torinu izgubila od Italije sa 2:3. U odlučujućem, petom susretu pobjedu Italiji donio je Fabio Fognini koji je svladao Ivana Dodiga sa 4:6, 6:4, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 52 minute.

Hrvatska će nakon ovog poraza u rujnu morati igrati susret za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, dok će Italija u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Kanada - Španjolska.

Oba su igrača nervozno ušla u susret, te su u prvih šest gemova po dva puta gubili svoj početni udarac. No, potom se prvi pribrao Dodig, te nakon što je dva puta sigurno držao svoj servis, kod vodstva 5:4 stigao do 0:40. Fognini je spasio prve dvije set-lopte, ali ne i treću, pa je naš igrač osvojio prvi set.

Iako se činilo kako je Fognini iscrpljen bolešću zbog koje u petak nije niti igrao protiv Marina Čilića i sporije se kreće terenom, Dodig nije uspijevao povećati svoju prednost. Naš je igrač kod vodstva 2:1 u drugom setu imao dvije "break-lopte" za 3:1, ali nakon što je to propustio, odmah je u sljedećoj igri izgubio servis što je Talijanu bilo dovoljno za poravnanje rezultata na 1:1 u setovima.

I u trećem se setu ponovio sličan scenarij, ponovno je Dodig jednim izgubljenim servisom i to kod rezultata 2:2 izgubio i set.

Kada je u prvom gemu četvrtog seta Fognini još jednom napravio "break" činilo se da je kraj bizu, ali srčani Dodig je uspio vratiti izgubljeni servis i poravnati na 2:2. Nažalost, u devetom je gemu četvrtog seta Dodig izgubio servis nakon što je imao 40-0. Nakon toga je izgubio pet poena zaredom, a na "break-loptu" je napravio dvostruku servis pogrešku i ponudio prigodu Talijanu da servira za meč, a ovaj je to i iskoristio.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Hrvatske i Italije u Davis Cupu i prva pobjeda Italije, a svaki je put rezultat bio 3:2. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter