Davis Cup: Hrvatska gostuje u Srbiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će gostovati u Srbiji u dvoboju 1. kola Svjetske skupine, što će biti igran od 6. do 8. ožujka 2015. godine, odlučeno je ždrijebom koji je održan u Dubaiju.

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača. Prvi put su se Hrvatska i Srbija sastali u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine, kad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.

Pobjednici prvog kola plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu od 17. do 19. srpnja, dok će se poražene reprezentacije iz prvog kola od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini. U istom su rujanskom terminu na programu i polufinalni mečevi, a finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine. Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. - 8.3.2015.): Njemačka - Francuska (1) V. Britanija - SAD (7) Češka (3) - Australija Kazahstan - Italija (6) Argentina (5) - Brazil Srbija (4) - HRVATSKA Kanada (8) - Japan Belgija - Švicarska (2) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter