Dati sve od sebe i rezultat će nas nagraditi

Marin Matoš (M. MIJOŠEK)
Marin Matoš (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 sutra zaključuju prvu četvrtinu prvenstva. Na "Drosinu" stiže Zagreb, a utakmica devetog kola igrat će se s početkom u 16 sati. "Pjesnici" se u ovom trenutku nalaze na petoj poziciji na ljestvici s devet bodova na svom kontu, jednim više od "zeleno-žutih" koji su smješteni dvije stepenice ispod. Slična im je i gol razlika, Zagrepčani imaju "minus jedan", Puljani "minus dva", jedina razlika leži u činjenici da su nogometaši iz Kranjčevićeve puno više dali, ali i primili pogodaka. Naime, sa sedam postignutih golova u osam kola Istra 1961 po učinkovitosti ima pretposljednji napad lige, slabiji su jedino nogometaši Slaven Belupa, dok ih s druge strane devet primljenih pogodaka smješta na treće mjesto iza Rijeke i Dinama. Svaka čast čvrstoj obrani, ali sutrašnja se utakmica igra na "Drosini" i od nogometaša pulskog prvoligaša očekuje se samo jedno, pobjeda, a za to će morati namjestiti nišanske sprave.

- Devet primljenih pogodaka u osam kola je podatak koji zadovoljava i koji potvrđuje da naša obrana dobro funkcionira. Cijela momčad zaslužna je za to, držimo dobar blok i vjerujem da ni sutra s te strane neće biti problema - rekao je Marin Matoš, veznjak Istre 1961. - S druge strane, efikasnost nam mora biti bolja, a usto moramo s više igrača dolaziti u završnicu. I "šef" tako razmišlja te je za sutrašnju utakmicu u početnoj postavi najavio pet ofenzivnih igrača čime ćemo definitivno biti puno opasniji.

Premda rođeni Zagrepčanin, Matoš u dosadašnjoj karijeri nije dijelio svlačionicu s niti jednim od sutrašnjih protivnika, a kako su prošle godine dok je branio boje Slaven Belupa Zagrebaši bili drugoligaši, posljednji put je igrao protiv "pjesnika" još kao igrač Cibalije. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter