Dadić: Iznenadio me poziv trenera Pamića


Peti dan zimskih priprema nogometaša Istre 1961 nije donio nikakve senzacionalne novosti. Nakon što im je u utorak priuštio slobodno popodne, Igor Pamić svojim je pulenima jučer opet servirao dva treninga, ujutro teretana i trčanje, a poslije podne rad s loptom. Čak je i broj igrača na jutarnjem druženju sa štopericom bio identičan onom s prvog ovogodišnjeg treninga, 29, jedino su se neka lica promijenila. Od igrača na probi više nema ozlijeđenog Borka Gorgieva, a na njegovo je mjesto uskočio Osječanin Franjo Varga.

Trčanja su bili pošteđeni Dejan Radonjić i Božidar Janjušević, Zvonko Pamić u to se vrijeme "družio" sa somatopedom Peharcem, a nije bilo ni Marina Romića, koji se po nekim pričama nalazi na izlaznim vratima "Drosine". S druge strane, nakon što se suigračima u ponedjeljak pridružio Šime Gregov, jučer je trenirao i brazilski dvojac Miranda i Jo. Iščekuje se još samo dolazak Woona, no pitanje je da li će se Korejanac u Puli duže zadržati jer se njegovo ime sve češće spominje u kontekstu onih koji bi trebali napustiti "zeleno-žutu" svlačionicu.

Ruku pod ruku s Woonom u ovom trenutku može ići i Slavko Blagojević čiji je odlazak iz pulskog prvoligaša navodno pitanje dana, no kapetan u iščekivanju "bijelog dima" još uvijek trenira na "Drosini". Isti je slučaj i s još nekolicinom igrača o čijim su se uslugama raspitivali drugi klubovi, no to ih ne ometa da rade istim intenzitetom kao i njihovi suigrači kojima će ove pripreme prvenstveno poslužiti da pokušaju uvjeriti Paminja kako su dorasli odgovoriti izazovima koje bi pred njih postavilo igranje u najvišem razredu hrvatskog nogometa. U tu drugu skupinu spada i Robert Dadić, dojučerašnji junior Istre 1961 koji odrađuje svoje treće pripreme s prvom momčadi.

- Iskreno, moram reći da me iznenadio poziv da se priključim zimskim pripremama prve momčadi - priznao je Robert Dadić. - Glavni razlog tome leži u činjenici da tijekom jeseni nisam puno igrao u B momčadi. Po okončanju polusezone još smo neko vrijeme trenirali i potom otišli na odmor, a kako mi nitko ništa nije govorio, mislio sam da će on biti duži, do sredine siječnja. No, na kraju se ispostavilo drugačije, javili su mi krajem prošlog mjeseca i eto me. Radio sam u ovoj pauzi i nisam se skroz zapustio, malo sam trčao, malo išao u teretanu, da barem donekle spreman dođem na početak priprema. Na žalost, kako su mi kasno javili da ću krenuti s prvom momčadi nisam stigao napraviti koliko sam želio, ali nema veze, nadoknadit ću to. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter