Da smo igrali drukčije ovu bi utakmicu sigurno izgubili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marijo Tot postao je u petak 19. trener koji je s klupe vodio Istru 1961 u Prvoj HNL te sedmi koji je u svom debiju upisao pobjedu. Najuspješniji u tom segmentu je Krunoslav Jurčić, jedini od trojke s dvije pulske prvoligaške epizode koji je u obje krenuo trijumfalno, prvi put nad Dinamom, a drugi nad Međimurjem. Preostaloj dvojici to je uspjelo samo jednom, Zoranu Vuliću u prvom mandatu (Varteks), a Igoru Pamiću u drugom (Zadar). Ivan Kurtović nadjačao je Slaven Belupo i potom odstupio sa "zeleno-žute" klupe, zadržavši tako nadimak "mister sto posto", dok su Valdiju Šumbercu (Karlovac) i Robertu Rubčiću (Osijek) prve pobjede za kormilom pulskog prvoligaša ujedno bile i posljednje. Od petka se u ovom društvu nalazi i Marijo Tot koji je debitantsku pobjedu upisao nad Lokomotivom.

- U Puli sam tek 40-ak dana i premalo je to vremena da bih mogao reći da je moj dolazak donio ogromne promjene na bolje u igri Istre 1961, no određeni pomaci mogli su se vidjeti. Igrali smo protiv Lokomotive koja je u prošlosti našem klubu radila velike probleme i koja je i ovom prilikom došla na "Drosinu" računajući da će uzeti tri laka boda, no naišli su na momčad koja je bila sve, samo ne lagan protivnik - decidiran je Marijo Tot, trener Istre 1961. - Naša faza obrane bila je besprijekorna, voljni moment i timski duh također, a što se tiče faze napada, očito je da u njoj imamo prostora za napredak, što je dobro jer znači da u budućnosti možemo još bolje izgledati. Da smo igrali na bilo koji drugi način, mi bismo ovu utakmicu izgubili, a ovako smo ju dobili, jer smo pronašli način kako doskočiti njihovoj kvaliteti.

A taj se način sastojao od agresije, jer Puljani nisu protivničkim igračima prepustili ni pedalj slobodnog terena, već su im stalno disali za vratom. U tome su im zasigurno pomogle prijateljske utakmice odigrane na američkom dijelu priprema protiv momčadi iz MLS-a, čijoj je igri ton davala upravo ta naglašena agresivnost. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter