Ćorić: Privilegij je igrati protiv Nadala

Borna Ćorić (M. MIJOŠEK)
Borna Ćorić (M. MIJOŠEK)

Marin Čilić neće u obranu naslova pobjednika US Opena krenuti prvim dvobojem na centralnom terenu. Njujorški Grand Slam ipak nije Wimbledon, praktičnost je važnija od tradicije. Čilićev dvoboj s argentinskim kvalifikantom Guidom Pellom postavljen je na nekadašnji glavni stadion, što nosi ime Louisa Armstronga. No, prvi dan neće proći bez hrvatskog igrača na stadionu "Arthur Ashe", Borna Ćorić će osjetiti kako diše New York navečer, grad koji nikad ne spava... Njegov dvoboj s Rafaelom Nadalom je kruna prvog dana, postavljen kao posljednji na "Asheu".

- Jedva čekam. To je meč u kojem nemam što izgubiti. Igramo na "Asheu", neki čekaju deset godina za jedan takav trenutak... - kaže Borna Ćorić, 35. igrač svijeta. - Naravno, nisam bio presretan kad sam vidio ždrijeb. Bilo bi puno bolje da sam došao do Rafe nakon jedne ili dviju pobjeda, ali na te stvari ne mogu utjecati. On je jedan od najuspješnijih igrača u povijesti i bit će privilegij igrati protiv njega. No, te stvari zaboravljam kad izađem na teren. Tamo ću ga željeti pobijediti iako znam koliko će to biti teško.

Otišao je kao zvijezda, vratio se kao zvijezda. I uživa. Marin Čilić želi što opuštenije dočekati početak turnira. U četvrtak je bio na ždrijebu US Opena, u petak na stadionu New York Metsa, koji je s druge strane linije sedam (podzemne) željeznice, što od Flushinga vodi do Times Squarea na  Manhattanu. Pogledao je dvoboj Metsa i Boston Red Soxa, susrevši se s bacačem Jacobom deGromom.

Novak Đoković najveći je favorit, slijede Andy Murray, Roger Federer i Stan Wawrinka.

Tereza Mrdeža morat će do utorka pričekati premijeru na Grand Slam turnirima. Dodatni dan odmora poslije napornih kvalifikacija dobro će doći 24-godišnjoj Porečanki koja je u karijeri zaradila 179.263  dolara, a već sad ima zagarantiranih 39.500 dolara. Grand Slam turniri su dobra prigoda za zatvaranje financijske konstrukcije za troškove putovanja, trenera... No, treba biti u prvih sto (i pet) ili prolaziti kvalifikacije.

- Ne razmišljam ni o kakvoj financijskoj injekciji, već o tome da tenis koji sad igram postavim kao konstantu, što bi mi donijelo bolji ranking i eventualni ulazak među prvih sto igračica svijeta - kaže Tereza Mrdeža. (Zlatko HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter