Collins ostavio Istru u ligi, pa stigao na "Drosinu"

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Četvrtog dana priprema nogometaša Istre 1961 za novu prvoligašku sezonu, na štinjanskom Fortinu osvanulo je prvo pojačanje, Nigerijac Jamilu Collins koji je stigao iz Rijeke na jednogodišnju posudbu. Collins će u kolovozu napuniti 22 godine, stasao je u Abuja akademiji te skupa s nekolicinom svojih sunarodnjaka 2012. godine stigao na Kantridu i s riječkim prvoligašem potpisao ugovor. Prijašnjih godina igrao je za Rijeku II te bio na posudbi u Pomorcu, Krki i Šibeniku, a pulski navijači mogli su ga i uživo vidjeti na nedavnim prvoligaškim kvalifikacijama. Na Šubićevcu je u 63. minuti zamijenio Pervana, dok je na "Drosini" odigrao cijelu utakmicu te na veselje "zeleno-žutih" simpatizera u šestoj seriji promašio penal i tako ostavio Puljane u Prvoj ligi.

- Ružne uspomene me vežu uz ovaj stadion, ali to je sastavni dio nogometa i sastavni dio sporta. Trener me odabrao za izvođača, želio sam najbolje, ali promašio sam penal i naravno da mi je bilo jako žao zbog toga, no život ide dalje - prisjetio se Jamilu Collins, ljevak koji može pokriti više pozicija u momčadi. - Prirodna pozicija mi je lijevo krilo, ali znao sam igrati i povučenije, lijevog beka te mislim da mogu i jednu i drugu poziciju dobro pokriti. Odradio sam prvi trening, upoznao se s trenerom Panadićem, novim suigračima i svi su me dobro prihvatili. (I. CEROVAC)

Mitrevski potpisao na dvije godine

Potpis na ugovor s Istrom 1961 u trajanju od dvije sezone stavio je Risto Mitrevski. Makedonski stoper rođen je 5. listopada 1991. u Skoplju, a nogomet je počeo igrati u Rabotničkom. Potom je u Makedoniji još igrao za Pobedu, Napredok, Teteks i Metalurg, te za Donji Srem (Srbija) i Sarajevo.


Podijeli: Facebook Twiter