Čilić: Servis nije funkcionirao u pravo vrijeme

Marin Čilić (M. MIJOŠEK)
Marin Čilić (M. MIJOŠEK)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez finala ATP turnira u Umagu nakon poraza od branitelja naslova Španjolca Tommyja Robreda s 7-6 (10), 6-3 za sat i 44 minute igre.

Čilić je propustio čak sedam set-lopti u prvom setu, servirao je za set kod 5-3 i imao 40-15, a u "tie-breaku" je propustio još pet lopti za dobitak seta, da bi Robredo iskoristio svoju treću set-loptu za 12-10. Marina je u ključnim trenucima, pogotovu u 13. igri potpuno izdao prvi servis, a samo u prvom setu nanizao je i čak 26 neprisiljenih pogrešaka. Nakon gubitka prvog seta Marin je loše otvorio i drugi, izgubio je svoj početni udarac u drugom gemu, a Robredo je bio čvrst na svom servisu i iskoristio veliku Čilićevu nervozu, koji je na ovom meču razbio i reket. Bio je ovo njihov šesti međusobni dvoboj, a Robredo je izjednačio na 3-3.

"Mislim da sam u prvom setu kotirao dobro na terenu, igrao sam stvarno dobro, žalim da tim propuštenim brojnim set-loptama. One dvije kod 5-3 su otišle jako brzo, u 'tie-breaku' sam čak bio i jako koncentriran kada sam poveo 6-3, ali na 6-5 sam napravio duplu grešku, a onda od 6-6 svaki je poen bio bitan. Nisam uspio zatvoriti set, jer servis nije funkcionirao u pravo vrijeme. A Robredo je iskusan igrač koji je iskoristio svoje šanse", izjavio je Čilić nakon poraza od Robreda.

U finalu će Robredo igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa koji je u polufinalu svladao prvoga nositelja Talijana Fabija Fogninija s 6-3, 6-4. Za Cuevasa je to drugi finale u karijeri, a u Umag je došao kao pobjednik turnira u Baastadu. (Hina)

Škugor i Lajović izgubili finale parova

Hrvatski tenisač, 26-godišnji Franko Škugor nije uspio sa Srbinom Dušanom Lajovićem osvojiti naslov u konkurenciji parova na ATP turniru u Umagu, bolji od njih su u finalu bili četvrti nositelji, Česi František Čermak i Lukaš Rosol sa 6-4, 7-6 (5).

Škugoru je nastup u finalu turnira parova u Umagu bio prvi nastup u finalu nekog ATP turnira u karijeri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter