Čilić: Nisam izmislio ozljedu u Wimbledonu

Marin Čilić (Arhiva)
Marin Čilić (Arhiva)

Hrvatski tenisač Marin Čilić kojeg je Međunarodna teniska federacija (ITF) prošli tjedan suspendirala na 9 mjeseci zbog kršenja Teniskog antidopinškog programa, reagirao je danas priopćenjem na zadnje napise u medijima.

"Iako mi nije dopušteno komentirati slučaj dok ne bude završen na Arbitražnom sudu za sport (CAS), htio bih se osvrnuti na neke napise u medijima u kojima se sugeriralo da sam izmislio priču o ozljedi na turniru u Wimbledonu ranije ove godine", kaže u svom pismu Marin Čilić.

Hrvatski tenisač je na turniru u Muenchenu dao uzorak urina u kojem je pronađen nikethamid, zabranjena tvar na popisu Svjetske antidopinške agencije (WADA) te je Čilić optužen za kršenje andidopinškog programa.

Nezavisni sud Teniskog antidopinškog programa utvrdio je da je Čilić zabranjenu tvar uzeo nenamjerno, u tableti glukoze koju je kupio u ljekarni.

"Želim podcrtati da sam u Wimbledonu imao ozlijeđeno koljeno. Ozlijeđen sam već došao na turnir, a ozljeda se pogoršala tijekom meča prvog kola. Turnirski liječnici su mi pregledali koljeno i prije i nakon meča prvog kola. Medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koljeno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja riskirao ozbiljniju ozljedu", dodaje Čilić koji je predao susret drugog kola turnira u Wimbledonu Francuzu Kennyu De Schepperu.

"Unatoč tome, jako sam želio nastaviti igrati, jer je to turnir koji mi mnogo znači. Međutim, tada mi je rečeno da postoji mogućnost da bi mi rezultati mogli biti izbrisani ovisno o rješenju mog slučaja i u tom trenutku nije bilo nikakvog smisla da riskiram još ozbiljniju ozljedu i istovremeno nekom drugom onemogućim da se plasira daleko na turniru. Stoga sam donio bolnu odluku da se povučem s turnira u Wimbledonu i prihvatim dobrovoljnu suspenziju dok čekam rješenje slučaja – ne znam što sam drugo mogao učiniti", nastavlja hrvatski tenisač kojem su poništeni svi rezultati, odnosno oduzeti svi bodovi i sve nagrade koje je osvojio počevši od turnira u Muenchenu.

"Nakon toga sam otputovao u Monte Carlo i ondje imao liječnički tretman koljena, a nekoliko dana potom nisam ni malo mogao opteretiti koljeno."

"Nadam se da razumijete da nisam mogao dati nikakvo formalno priopćenje vezano uz slučaj, zbog osjetljive prirode pravnog postupka. K tome, u tom trenutku još nisam imao priliku objasniti ITF-u slijed događaja, pa bi bilo ishitreno da sam o slučaju govorio i prije nego što bih iskoristio svoje pravo da budem saslušan. Nadam se da to razumijete.

Željno čekam završetak postupka kako bih mogao odgovoriti na sva pitanja koja su mi postavljena. Hvala Vam na strpljenju", završava svoje priopćenje Marin Čilić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter