Cherchez la femme

ŠAKOM NA SUIGRAČA - Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)
ŠAKOM NA SUIGRAČA - Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)

Kad se početkom ljetnih priprema na "Drosini" pojavio Branko Ojdanić i prilikom upoznavanja rekao da je u Pulu stigao iz redova mađarskog prvoligaša Pečuha gdje mu je trener bio Robert Jarni, prvo pitanje kojim smo odlučili probiti led nije imalo previše dodirnih veza sa sportom. Istina, bilo je tu riječi o iskustvima koja vuče iz svoje prethodne destinacije, ali umjesto nogometa, ona su se ticala "vatrenih" Mađarica. Na naše iznenađenje, Ojdanić je samo odmahnuo rukom i rekao da Mađarice ni približno nisu onakve "ženske" kako to mnogi misle, što se nikako, nakon samo par dana što ih je proveo u Istri 1961, ne bi moglo reći za Puljanke.

Prvo što smo u tom trenutku pomislili bilo je da tom izjavom o ljepoti ovdašnjih žena i djevojaka nije otkrio "toplu vodu", ali i kako se nadamo da se povijest neće ponoviti te da "lijepe žene koje prolaze kroz grad" neće opet biti uzročnik događanjima u "zeleno-žutoj" svlačionici o kojima će se umjesto na sportskim stranicama pisati na onima rezerviranim za crnu kroniku. Naime, početkom svibnja prošle godine, u trenutku kad su Puljani već bili osigurali šesto mjesto u prvenstvo, idilu u njihovim redovima pomutila je - žena. Preostala dva člana ljubavnog trokuta bili su Borislav Pilipović i Josiel Alves, a zbog Joovih prijetnji, navodno potkrijepljenih mahanjem nožem, Pilipović je zatražio zaštitu od čuvara reda i mira te su obojica aktera završila u policijskoj postaji na informativnom razgovoru, dok su u klubu bili predani Disciplinskoj komisiji.

"Cherchez la femme", tako bismo najjednostavnije mogli opisati uzrok za svojevrsni "deja vu" kojem smo u utorak, igrom slučaja, bili svjedoci na "Drosini". U iščekivanju dolaska trenera Igora Pamića na dogovoreni razgovor, izmijenili smo par riječi s igračima koji su dolazili na stadion, podizali opremu i potom kretali put svlačionice. Neki su istovremeno razgovarali mobitelom, poput Stefana Nikolića, ali kako je u tom trenutku stigao i Paminjo, brže-bolje smo zajedno s njim zasjeli na klupu za rezervne igrače kako bi do početka treninga odradili zacrtano. Međutim, pet minuta kasnije naš razgovor je iznenada prekinuo Miloš Ostojić koji je okrvavljenog lica došao na travnjak i na trenerovo pitanje tko mu je to napravio odgovorio - Stefan.

Krenulo je odmah i s iznošenjem razloga, da je Nikoliću netko rekao kako je Ostojić iznio neke stvari koje se ovome nisu svidjele i da je zbog toga "poletjela šaka". Paminjo je potom Ostojića uputio u ambulantu, nakon čega ga je sportski direktor Robert Rubčić odveo na hitnu pomoć, dok se Nikolić nedugo zatim javio treneru, ispričao svoju verziju događaja i pridružio suigračima na treningu. Sukus svega je da je do incidenta došlo zbog jedne pripadnice ljepšeg spola na koju su oko bacila obojica suigrača, a onda je krenulo natjecanje u kojem je bilo udaraca i ispod pojasa. Kao epilog toga stigao je i jedan koji je završio na - nosu.

- Iskoristio bih ovu priliku da se osvrnem i na jučerašnji događaj kada je u svlačionici došlo do prepirke između dvojice naših igrača koja se ne može pripisati klubu, niti ima veze s klubom niti s njihovim ulogama ili tretmanom u klubu. Radilo se o osobnoj razmirici između dvojice mladića koja je sada riješena. Klub će svakako riješiti ovaj slučaj interno, budući da se taj događaj negativno odrazio na klub i trenera koji je odgovoran za njih. S obzirom na tu odgovornost, čak i kada klub ili nogomet nisu izravno uključeni, obavezni smo reagirati. Važno nam je kao organizaciji, da igrači u svakom trenutku znaju da su odgovorni članovi zajednice u kojoj igraju i regije koju predstavljaju - stoji u priopćenju koje je s one strane "velike bare" poslao Michael Glover, izvršni direktor Istre 1961.

Drugim riječima, u klubu će se cijela ova stvar pokušati riješiti sa što manje podizanja prašine, Nikolić će vjerojatno biti novčano kažnjen i u nedjelju će normalno zaigrati protiv Hajduka. Naravno, tu je i policija koja tereti Nikolića da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede te će protiv njega nadležnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijava u redovnom postupku, a ostaje nam i da vidimo hoće li Ostojić, koji je zadobio frakturu nosne kosti s pomakom, podići privatnu tužbu, ili će se sve riješiti dogovorom.

Nikolićeva isprika

Nakon nemilog incidenta oglasio se i onaj koji ga je uzrokovao, Stefan Nikolić.

- Ovim putem izražavam žaljenje zbog sukoba do kojeg je došlo u utorak u klupskoj svlačionici između mene i Miloša Ostojića. Ova prepirka nema nikakve veze s klubom niti s tretmanom u klubu te želim demantirati glasine koje su se pojavile u javnosti i nekim medijima da je razlog naše razmirice djevojka. Budući se taj događaj negativno odrazio na klub, želim još jednom izraziti žaljenje zbog toga te uputiti javnu ispriku vodstvu kluba, treneru, suigračima i navijačima - stoji u Nikolićevom priopćenju.

Što se tiče očekivanih sankcija, iz kluba se po tom pitanju nisu očitovali i za očekivati je da će kaznu "odrezati" izvršni direktor Michael Glover čiji se povratak iz SAD-a očekuje u nedjelju. Odluku da li će Nikolić zaigrati protiv Hajduka tako će po svemu sudeći donijeti liječnička služba, jer je crnogorski napadač u srijedu popodne bio prisiljen napustiti trening zbog velikog hematoma na zadnjoj loži. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter