Čačić: Mi smo nepoznanica za Čile kao i oni za nas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u ponedjeljak nakon podužeg putovanja u Nanning na China Cup gdje će u srijedu u polufinalu odmjeriti snage s Čileancima.

Po dolasku u Nanning izbornik Ante Čačić i branič Dinama Josip Pivarić su održali konferenciju za medije na kojoj su najavili utakmicu protiv Čilea.

"Zadovoljstvo mi je što je Hrvatska pozvana na premijerno izdanje China Cupa premda se ne održava u sklopu Fifinog termina i teško je okupiti najbolje igrače. Međutim, učinili smo sve da okupimo momčad koja će dostojno prezentirati hrvatski nogomet", rekao je izbornik Čačić po dolasku na odredište i dodao:

"Reprezentacija je uglavnom složena od igrača iz Prve HNL te smo mi nepoznanica za Čile kao i oni za nas, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini".

Na pitanje kakve su ambicije hrvatske reprezentacije na nadolazećem turniru Čačić je odgovorio:

"Sve su reprezentacije došle s ambicijom biti što je moguće bolji, i u tom nastojanju domoći se pobjede i trofeja. Tako smo i mi došli s istom ambicijom, sve protivnike poštujemo, iako možemo smatrati Čile favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi biti svoja, tražiti pobjedu, dakle i prolaz do finala China Cupa", istaknuo je Čačić.

Hrvatska će u Kini nastupiti u izmijenjenom sastavu, za ovu akciju pozvani su samo igrači iz Prve HNL uz Filipa Ozobića iz azerbajdžanske Gabale i Tonija Datkovića iz slovenskog Kopera.

Pivarić je prokomentirao kratke priprema za utakmicu nakon odlaska iz Zagreba.

"Dugačak je put, vremenska razlika je sedam sati, prošli smo i vremenske neprilike u Europi, no potrudit ćemo se kako bismo u ova dva dana doveli formu na optimalnu razinu. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti od puta i u dobrom stanju ući u susret s Čileom", kazao je Pivarić.

Uz Hrvatsku i Čile, na China Cupu igrat će još Kina i Island.

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u nedjelju u finalu, dok će poražene reprezentacije igrati za treće mjesto u subotu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter