Bugari opkolili Modrića i suigrače

(D. KRAJAČ/CROPIX)
(D. KRAJAČ/CROPIX)

Po dolasku u Sofiju hrvatski reprezentativce dočekalo je nekoliko desetaka domaćih obožavetelja nogometa, koji su tražili autograme te su se slikali sa našim igračima, a jedan od traženijih bio je veznjak Real Madrida Luka Modrić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u izjavi bugarskim novinarima istaknuo je da Hrvatska respektira bugarsku reprezentaciju.

"Bugarska je velika zemlja, ima kvalitetne igrače i respektiramo bugarsku reprezentaciju. Ovo je vrlo važna utakmica za obje reprezentacije. Jasno je da Bugarska želi pobjedu, a mi moramo izvući pozitivni rezultat", rekao je Šuker.

Bugarski novinari pitali su Šukera zašto hrvatski mediji sa omalovažavanjem pišu o bugarskim nogometašima.

"Ja se ne slažem s time, ali što ja tu mogu. To morate pitati njih. Ja sam vam rekao da respektiramo Bugarsku, a predsjednik Saveza Borislav Mihajlov je moj prijatelj. Poznajem bugarske igrače, ali ne bih sada govorio o imenima. O tome ćete čuti od našeg izbornika", dodao je Šuker.

Slažete li se da je ovo teška skupina, pitali su domaći novinari.

"Naravno da je teška. Italija, Hrvatska, Bugarska i Norveška borit će se za prva dva mjesta koja direktno vode na Euro 2016.", izjavio je predsjednik HNS-a. I hrvatski veznjak Ivan Rakitić je istaknuo da bugarski igrači nisu anonimusi.

Ivan Vucov: Hrvati su nogometna nacija s visokim samopoštovanjem

Legendarni bugarski nogometni trener 74-godišnji Ivan Vucov, koji je dvije godine vodio Hajduk, istaknuo je da su Hrvati nogometna nacija s visokim samopoštovanjem.

"Hrvati su nogometna nacija s visokim samopoštovanjem. Hrvatska je dokazana nogometna sila, a i u reprezentaciji bivše Jugoslavije dio vodećih igrača bili su Hrvati, braća Vujović, Boban, Prosinečki. Sada Hrvatska ima u svojim redovima igrače iz najboljih europskih klubova, Modrić igra u u Realu, Rakitić u Barceloni, Mandžukić u Atletico Madridu. To je velika prednost Hrvatske", rekao je Vucov za bugarske medije uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice za Euro 2016., koja se igra u Sofiji.

Ivan Vucov je tijekom karijere bio izbornik Bugarske u dva navrata, vodio je najpoznatije bugarske klubove, a od 1987. do 1989. bio je trener splitskog Hajduka.

"Hrvati su tehnički jaki, nisu grubi, ne jurišaju, već igraju pametno, i bit će nam teško. Ako nas podcjenjuju, to je njihov problem. No, mi ne smijemo podcijeniti naše momke. Ukoliko budu na terenu ostvarili ono što od njih traži izbornik Penev, bit će dobro", dodao je Vucov. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter