Brkić:Volio bih da se ova priča što prije razriješi

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Neizvjesnost koja visi u zraku kad krenu raznorazne priče oko prelaska nekog nogometaša u drugu, bogatiju i uspješniju sredinu, često osobi koja je glavni akter tih priča zna stvoriti nepotrebne probleme. Ni nogometaši Istre 1961 nisu imuni na takve priče, priznao je to i Slavko Blagojević kad je rekao da mu je pao kamen sa srca nakon što je po okončanju povuci-potegni trakavice napokon potpisao ugovor sa Splitom.

I Jure Obšivač, koji će po svemu sudeći na proljeće i dalje nositi "zeleno-žuti" dres, istaknuo je da koliko se god trudio iz glave potisnuti priče o interesima drugih klubova za njegove usluge, to nije uspio napraviti u mjeri koja bi ga zadovoljila.

Svjestan da u ovim kratkim pripremama mora imati igrače s "čistom" glavom, Igor Pamić je klupskoj upravi dao rok tijekom kojeg moraju zaključiti sve prodaje igrača, a onda da stave ključ u bravu kako bi se s onima koji su mu ostali mogao na miru pripremiti za iskušenja koja slijede.

"Deadline" je istekao, ali kako to obično biva, i u ovoj priči postoji jedan "ali". Naime, svjestan da je golmanska pozicija jedina "komotnija" što se tiče igrača s kojima Istra 1961 na njoj raspolaže, a kako interesi drugih klubova za mladog hrvatskog reprezentativca Ivana Brkića ne jenjavaju, Paminjo je odlučio napraviti iznimku te za 19-godišnjeg čuvara mreže ostaviti otvoren "mercato" i još neko vrijeme pričekati ponudu koja bi zadovoljila pulski klub. Tako je Brkić ostao jedini od starosjedioca koji još uvijek sa sigurnošću ne može reći da li će i u nastavku sezone biti član "zeleno-žute" svlačionice.

- Poput mojih suigrača koji su bili u sličnoj situaciji i pokušali to nekako potisnuti, ali nisu uspjeli do kraja, tako je sad i meni. Volio bih da se cijela ova priča što prije razriješi da bih znao na čemu sam - priznao je Ivan Brkić. - Bez obzira koliko je meni u ovom trenutku lijepo u Puli, normalno je da bih volio otići nekamo gdje bih mogao još više napredovati, po mogućnosti izvan Hrvatske, i samim tim te priče moraju ostaviti neki trag. Na meni je da mi to smeta što je moguće manje, da se time ne opterećujem i da budem koncentriran na ono što radim, a ovo drugo stavim sa strane. Ako se dogodi, dobro, ako ne, opet dobro, idem dalje raditi, trenirati, dati sve od sebe.

Premda je priznao da kad bi mogao birati zemlju u kojoj bi nastavio karijeru, izbor bi pao na Italiju, Brkić nije isključio ni odlazak na neke druge destinacije.

- Jednostavno, nisam još u situaciji da biram. U igri je bila najprije Austrija, ali u klubu nisu bili zadovoljni ponuđenim uvjetima, pa su to odbili, a sad sam čuo da se nešto spominje Nizozemska i vidjet ćemo što će od toga biti. Dobro je dok ima nešto, dok se priča, jer kad postoji interes znači da se nekome sviđa ovo što radim - naglasio je Brkić. - S druge strane, ne želim se zamarati imenima klubova kao što ti nisam činio ni lani kad je krenula priča o odlasku u Chelsea. To je nepotrebno punjenje glave i najbolje je ne opterećivati se time, naročito kad se zna da imam ugovor s Istrom 1961 do ljeta 2017. godine. Sve je na klupskoj upravi, ona će odlučiti da li me želi prodati, odnosno ako neka ponuda dođe da li je ona zadovoljavajuća. Meni ostaje samo da čekam i ako se već ne uspijem potpuno isključiti iz sve ga toga, onda barem da pokušam smanjiti na što niži nivo sve te silne informacije koje stižu sa strane kako me ne bi ometale u donošenju nekih odluka.

Ako se transfer u danima što su pred nama zaključi i Brkić napusti Pulu, posljednja utakmica za Istru 1961 bit će mu ona protiv Hajduka na kojoj su ga s travnjaka morali odvesti kolima hitne pomoći.

- Sve je to dio sporta te je s jedne strane možda i dobro da sam i to prošao, da vidim kako je. Iznijeli su me s terena, zašili i sad je sve u redu. Dobio sam šest šavova, još uvijek mažem s nekom kremom kako bi se smanjio, ali kako stoje stvari ostat će mi taj ožiljak cijeli život kao uspomena na tu utakmicu. Što je, tu je, bitno je da je sve ostalo u redu, na svom mjestu i da mi nisu ostale nikakve posljedice nakon te ozljede - istaknuo je Brkić, koji po povratku na teren ne zazire od duela niti osjeća strah da bi se "slučaj Milevski" mogao ponoviti.

- Izišao sam na igrača, dobio sam koljenom u glavu i dobro je završilo. Time se ne opterećujem, zaboravio sam tu utakmicu i više mi se taj film ne vraća u glavi. Bilo pa prošlo, nova utakmica je novi događaj, treba gledati prema naprijed i nema potrebe da si sam nepotrebno stvaram nervozu i nesigurnost. Trebam biti koncentriran i misliti samo prema naprijed, a eventualno kao i kod bilo koje druge utakmice kad budem imao vremena mogu malo pogledati da vidim što sam napravio loše, pa da to znam ispraviti. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter