Brkić: Lokomotiva će biti puno teži ispit od Slavena


Nogometaši Istre 1961 novu prvoligašku sezonu otvorili su po najljepšem mogućem scenariju, domaćom pobjedom nad Slaven Belupom, a sad ih očekuje prvo gostovanje.

Sutra, s početkom u 20 sati, "zeleno-žuti" će na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odmjeriti snagu s Lokomotivom i bit će to utakmica, ako je sudeći po prijašnjim ogledima ova dva rivala, koja sigurno neće biti dosadna s niti jednog aspekta nogometne igre i u kojoj bi najviše mogli uživati - gledatelji.

Dovoljno je pogledati četiri sraza iz prošle sezone na kojima nije bilo niti jedne "nule" u konačnom rezultatu, dok s druge strane na osam dosadašnjih susreta u kojima su se ova dva kluba sučelila u Zagrebu u lovu na prvenstvene bodove, oni nikad nisu bili podijeljeni.

Šest je puta slavila Lokomotiva, dvaput su se Puljani vratili kući s punim plijenom, no vrijedi istaknuti i činjenicu da su često u tim dvobojima "ljudi u crnom" znali pripomoći Lokomotivi da ne iskoči iz šina i potom odjuri do pobjede. Hoće li se povijest ponoviti ili su sudačke greške u korist Lokomotive postale povijest, znat ćemo sutra malo prije 23 sata.

- Iskreno, ja uopće ne razmišljam o sucima, a mislim da isto tako misle i moji suigrači - nadovezao se Ivan Brkić, golman Istre 1961. - Jedino o čemu bi trebali razmišljati u ovom trenutku je što bi još trebalo napraviti da na terenu izgledamo bolje nego što je to bilo protiv Slaven Belupa, jer smo svjesni da će Lokomotiva biti puno teži ispit.

Očekuje nas puno zahtjevnija utakmica od one u prvom kolu, protiv mnogo agresivnijeg protivnika, ali vjerujemo u sebe i ako na terenu damo svoj maksimum i ostvarimo trenerove zamisli, mislim da mu možemo omogućiti da još malo uživa u prvom mjestu na ljestvici, što je i tražio od nas.

Od četiri prošlosezonska ogleda protiv Lokomotive, Brkić je triput stajao na golu, dok je u zagrebačkom porazu 2:4 "zeleno-žutu" mrežu čuvao Saša Dreven, da bi nakon njegovog crvenog kartona u trenutku kad je Paminjo iskoristio sve tri izmjene, golmanske rukavice morao navući stoper Ivan Graf.

- Nekad bismo pogriješili mi igrači, nekad suci, ali naše utakmice protiv Lokomotive uvijek bi se nekako otvorile na način da je na njima postignuto puno golova. No, smatram da ne treba gledati ono što je bilo prije već se moramo okrenuti budućnosti. Ono što je bilo ostalo je za nama, neka sutrašnja utakmica završi 0:0 i mi po prvi put podijelimo bodove u Zagrebu, bit ćemo zadovoljni. Premda, ne bi imali ništa protiv i da sutrašnja utakmica opet bude s puno golova, ali jedino pod uvjetom da mi zabijemo jednog više - zaželio je Brkić koji je, sudeći po ogledu protiv "farmaceuta", u novoj sezoni odlučio puno više izlaziti na protivničke ubačaje za razliku od lanjske kad je uglavnom "kampirao" na gol-liniji. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter