Briljantno izdanje Čilića za trijumf na US Openu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Marin Čilić novi je pobjednik US Opena, a do pobjedničkog trofeja stigao je svladavši u finalu Japanca Keija Nishikorija sa 6-3, 6-3, 6-3 za jedan sat i 54 minute igre.

Čilić se tako pridružio svom treneru Goranu Ivaniševiću kao jedini hrvatski tenisač sa seniorskim pojedinačnim naslovom na Grand Slam turnirima. Naslov osvojen u Flushing Meadowsu dvanaesti je po redu za 25-godišnjeg hrvatskog tenisača, ali i daleko najveći u karijeri.

Hrvatski je tenisač bio potpuno nadmoćan, bolji od Nishikorija u svim teniskim elementima, a pogotovo u prijelomnim trenucima meča. Po jedan break u prvom i trećem setu, te čak tri u drugom donijeli su Čiliću 300. profesionalnu pobjedu u karijeri i mjesto među teniskim besmrtnicima.

Trijumf pred 22 tisuće gledatelja u Nacionalnom teniskom centru "Billie Jean King" u New Yorku, donio je najboljem hrvatskom tenisaču i povratak u društvo desetorice najboljih igrača svijeta te novčanu nagradu od tri milijuna američkih dolara.

Na novoj ATP ljestvici Čilić će biti na devetom mjestu, čime je izjednačio svoj najbolji plasman u karijeri. Poraženi finalist Kei Nishikori nalazi se jedno mjesto ispred Čilića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter