Borna Ćorić i Ana Konjuh osvojili US Open

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ana Konjuh pobjednici su posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena u juniorskoj konkurenciji.

Borna je u finalnom ogledu nakon skoro dva sata igre pobijedio Australca Thanasisa Kokkinakisa 3-6, 6-3, 6-1, dok je Ana u dramatičnom dvoboju nakon nešto manje od tri sata igre pobijedila Amerikanku Tornado Aliciu Black 3-6, 6-4, 7-6 (6).

Ćoriću je ovo bilo prvo finale na "Grand Slamu", nakon što je na Australian Openu i Roland Garrosu izgubio u polufinalu, dok je u Wimbledonu stigao do četvrtfinala.

Konjuh je ove godine već osvojila juniorski Australian Open, dok je u Roland Garrosu i Wimbledonu igrala polufinale.

Nakon što je izgubio prvi set, 16-godišnji Zagrepčanin je sjajno odigrao nastavak meča. U iduća dva seta pet puta je oduzimao servis svom suparniku, a u trećem setu je na svoj servis ispustio samo tri poena. Ćorić se ujedno revanširao Australcu za poraz u polufinalu Australian Opena. Ćorić je prije nastupa u New Yorku bio četvrti junior svijeta, te 600. tenisač na ATP ljestvici. Ove godine Ćorić je nastupio na Vegeta Croatia Openu u Umagu postavši sa 16 godina i osam mjeseci najmlađi Hrvat koji je ikad nastupio u pojedinačnom dijelu umaškog turnira. Dva sata je 'mučio' Argentinca Horacia Zeballosa, a na koncu je izgubio 1-2 u setovima.

Konjuh je protiv Amerikanke Black odigrala tri izjednačena seta, a odluka je pala u trinaestoj igri trećeg seta. Black je u 'tie-breaku' imala 4-2 i 5-3, no 15-godišnja Dubrovčanka je stigla do vodstva 6-5 i servirala za meč. Black je spasila prvu meč loptu, no Ana je potom spojila dva poena za veliki trijumf hrvatskog tenisa u New Yorku. Konjuh je godinu otvorila osvajanjem duple krune na juniorskom Grand Slam turniru Australian Open čime je postala prva juniorka svijeta. Na Roland Garrosu i Wimbledonu je stigla do polufinala, a na koncu sezone stigla je do još jedne Grand Slam titule. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter