Bodovi očekivano ostali u Velom Joži

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Utakmica 14. kola Premijer lige: Poreč – Buzet 27:23 (15:11). Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 300. Suci: Robert Bernobić i Nikša Kalčić (oba Rijeka).

POREČ: Car (6), Huljina 1, Perhat 1, Thoss 5, Gavrić, Mekić, Perić 3, Deak, Petrić, Medved, Perajica 2, Božić, Rađaković 10 (6), Mihaljević (1), Kobetić 2, Obranović 3.

BUZET: S. Pobrić (3+1), Šverko, Fistonić, Zonta, Prodan 3, Savić, Šćulac 1, Filipović 3, N. Pobrić 1, Jović 1 (8), Vozila 3, Kisiček, Galijot 11 (5), Krbavčić (2), Jelušić.

Sedmerci: Poreč 7 (6), Buzet 5 (5). Isključenja: Poreč 6, Buzet 4 minute.

Rukometaši Poreča svladali su Buzet u istarskom derbiju 14. kola Premijer lige. Nakon što su se na otvaranju sezone osladili bodovima u Buzetu, Porečani su ih osvojili i u svom dvorištu te tako stigli do šeste uzastopne domaće pobjede u najjačem razredu hrvatskog muškog rukometa.

Jedini tko se ove sezone može pohvaliti bodovima iz Poreča su rukometaši Ivanića, a potom je Veli Jože postao neosvojiva tvrđava. S druge strane, Buzećani su se s prvog gostovanja iz Ivanić Grada vratili s jednim bodom, a onda su krenuli nizati "nule" na strani i u Poreču stigli do šeste. Borili su se, trud im nitko ne može osporiti, no kvaliteta i iskustvo bilo je na strani domaćina koji su to znali kapitalizirati i novim trijumfom nastavili borbu za mjestom u Ligi za prvaka.

Čvrsta i pokretljiva obrana s raspoloženim Morenom Carom na golu natjerala je gostujućeg trenera Marija Sirotića da već u sedmoj minuti pozove minutu odmora (3:1). Savjeti s klupe pomogli su Buzećanima da prebrode početnu bezidejnost u napadu, priključio se Samir Pobrić s par obrana i rezultat je brzo bio poravnat (3:3 – 10'). Međutim, nisu dugo gosti držali rezultatsku neizvjesnost i ubrzo je stigla domaća serija 3:0 za novo odvajanje Porečana (9:6 – 20').

Pokušao je Buzet s još jednim time-outom, ali ovaj put to im nije pomoglo. Štoviše, kad je u završnici prvog dijela pokretač većine njihovih akcija Mario Galijot završio dvije minute na "hlađenju", domaći rukometaši su to naplatili i odvojili se na "plus pet", prednost koju je neposredno pred odlazak na "veliki odmor" Jurica Filipović svojim trećim pogotkom smanjio na 15:11.

Krenuli su gosti u nastavak susreta s trećim čuvarom mreže, nakon Pobrića i Krbavčića na gol je stao Aleks Jović i bio je to dobar potez stručnog stožera Buzeta. U osam minuta Jović je upisao četiri obrane, isto toliko pogodaka zabio je na drugoj strani Galijot i na semaforu je svjetlilo 18:16. Dalo je to naslutiti neizvjesnost, no ukazao se Tim Thoss s dva pogotka, slijedio ga je s istim učinkom Matija Rađaković, dok su Buzećani šest minuta ostali "na suhom" (22:16 – 44').

Tu je utakmici praktički bila riješena, premda su gosti nastavili "gristi", primakli se još jednom na tri koraka zaostatka (24:21 – 51'), uspio se čak i golman Jović upisati među strijelce, no bodovi su ostali u Velom Joži. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter