Bod olakšanja za Istru 1961

Jure Obšivač (M. ANGELINI)
Jure Obšivač (M. ANGELINI)

Nakon osam "gorkih pilula" momčad s "Drosine" uspjela je remizirati pred svojim navijačima i tako napraviti dodatni korak prema osvajanju zacrtanog šestog mjesta u prvenstvu. Koliko god sami igrači Istre 1961 prethodnih dana ponavljali da atmosferu u svlačionici nisu narušili uzastopni neuspjesi, slavlje zbog osvojenog boda protiv Slavena pokazalo je da je to ipak utjecalo na njih. Iz tog je razloga ovo bod olakšanja.

Jedino što je u dvoboju istarskih trenera na koncu Igor Pamić mogao biti zadovoljan pristupom svojih igrača i reakcijom, jer su se tri puta "vraćali iz mrtvih", dok je reakcija Elvisa Scorije nakon dosuđenog jedanaesterca pokazala koliko je gostima ovaj susret bio značajan u borbi za prvoligaški ostanak.

- Ova je utakmica pokazala karakter mojih igrača. Bodreni našim vjernim navijačima s tribina nisu se predali, igrali su do kraja i zato su nagrađeni bodom. Uz ovakav napad mi smo trebali biti i puno bolje plasirani, jer smo postigli čak 42 gola, čak sedam više od četvrtog Splita. Međutim, imamo obranu koja u svakom susretu razveseli suparnika - uz smijeh je svojim igračima tijekom rekuperacijskog treninga govorio Igor Pamić.

- Odmah je bolja atmosfera nakon ovakve utakmice kojom smo konačno prekinuli taj crni niz. Uzeli smo bod, iako smo svi htjeli pobjedu. Nije bilo lako, jer smo stalno morali stizati njihovo vodstvo, stalno smo napadali i tu smo pokazali karakter koji ova momčad ima. Sad nam je svima lakše, iako žalimo što tri gola nisu bila dovoljna za sva tri boda - rekao je Jure Obšivač okrenuvši se potom i odličnoj atmosferi koju je onih oko tisuću gledatelja stvorilo na "Drosini". (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter