Boćari Pazina porazili goste iz Francuske

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Prvo, pa muško. Slavila se u subotu popodne u dvorani koja nosi ime velikana pazinskog boćanja, Aleksandara Anzura, pobjeda u premijernom nastupu boćara Pazina na međunarodnoj sceni. Pazinjani su kao domaćini bili više nego uvjerljivi protiv francuskog Montelimara u prvom susretu osmine finala europskog Kupa prvaka, pa im je za prolaz u četvrtfinale u uzvratu koji je na rasporedu 6. svibnja dovoljan i bod. Nakon svega viđenog u subotu, u to nitko sada više niti ne sumnja. Naime, od silnog straha od predstavnika svjetske boćarske velesile, ispalo je da Francuzi nisu nikakav bauk, čak su i pomalo razočarali u svom nastupu. Doduše, opravdali su blijedo izdanje izostankom dvojice važnih igrača, pa ne treba slaviti prije vremena.

Oprez

- Još uvijek nije sve gotovo, mada smo mi ovim rezultatom dobili veliku prednost, rezultatsku, a i psihološku. Bilo je prije susreta jedno veliko pitanje o jačini protivnika. Pokazalo se da nisu nepobjedivi, čak štoviše, očekivali smo više. No, važno je da je probijen taj led nastupa na međunarodnoj sceni i to na najbolji mogući način. Moram čestitati našim igračima koji su odigrali  jednu dobru partidu i na kraju nas sve skupa razveselili - rekao je na kraju susreta pazinski predsjednik Lucijan Ujčić. - Ovi susreti su nagrada za sav trud koji su naši igrači uložili da do toga dođu. Nagrada je to i svima nama u upravi, pa i navijačima. Priuštili smo si da igramo s ekipom europskog nivoa, a sada, da li je bila po mjeri, tek ćemo vidjeti kada se sve slegne i odigra uzvrat.

Sada bi najradije misli pobjegle prema četvrtfinalu.

- U Francuskoj u uzvratu treba biti oprezan, da se ne upadne u zamku putovanja i nepoznatog terena. No, vjerujemo da možemo i tamo ponoviti današnju igru, pa i biti još bolji te da ti njihovi igrači koji su im nedostajali neće donijeti bitne promjene u odnosu snaga. Pruža nam se prilika i pokušat ćemo je iskoristiti, a onda u četvrtfinalu možda dobijemo neku slovensku ekipu ili čak i Zrinjevac, a onda je sve moguće - istaknuo je pazinski predsjednik.

Dominacija

Sam susret nije mogao bolje početi. Prašila je pazinska štafeta Šircelj i "Benjo" Guštin te je donijela prve europske punte na pazinsku stranu. Protivnik nije bio niti blizu da ih ugrozi. Slično je bilo i u "krugu" gdje su Alen Guštin i Ivančić pokazali protivnicima kako se to kod nas radi. Kod preciznog izbijanja je malo zaštekalo. Nini Stranić počastio je svog francuskog gosta puntima, dok je Vretenar nekako navukao dosta za pobjedu. Nakon toga lijepo je bilo vidjeti potpunu dominaciju Benjamina Guština i Šircelja u "brzincima" koji su riješili pitanje pobjednika i prije serije klasičnih igara. (12:2). Mislilo se da će Francuzi odgovoriti u  klasici, no, ponovno su dominirali domaći boćari. Nekako predodređen za darivati goste bio je Stranić koji je izgubio par sa Širceljem, no tu se može krivica staviti na račun nedovoljne napetosti koja tradicionalno motivira pazinski dvojac.

- Na kraju je šteta da je izostalo to da bude malo napetije, pa da se ostvare još bolji rezultati s naše strane. Mislim da smo za to bili spremni. No, lako je sada govoriti. Bitno je da smo svoje odradili kako treba, a  ono što će se pamtiti i što će biti zapisano, jest da smo bili uvjerljivi na europskoj premijeri - zaključio je Lucijan Ujčić. (Mladen PILAT)

 


Podijeli: Facebook Twiter