Blagojević: Isplatilo nam se riskirati

Slavko Blagojević zaustavlja Matu Bilića (T. JURIĆ/PIXSELL)
Slavko Blagojević zaustavlja Matu Bilića (T. JURIĆ/PIXSELL)

Nogometaši Istre 1961 vratili su se neporaženi i s drugog splitskog gostovanja na početku nove prvoligaške sezone. Nakon Poljuda, "zeleno-žuti" su i na Parku mladeži odigrali utakmicu koja je završila 1:1, a i scenarij je bio poprilično sličan.

Puljani su se i ovoga puta orijentirali na obranu te su prepustili inicijativu domaćinu, koji je više od 70 posto vremena imao loptu u svom posjedu, i čekali svoje prilike iz kontranapada. Premda im, za razliku od Hajduka, nogometaši Splita nisu stvorili previše šansi za pogodak, nakon jedne nesmotrenosti Nevena Vukmana sudac Vučemilović je ispravno pokazao na bijelu točku, s koje je Mate Bilić doveo domaćina u vodstvo.

Međutim, kao i protiv "bilih", i protiv "crvenih" su se igrači Istre 1961 uspjeli vratiti iz rezultatskog minusa te u Pulu sa sobom donijeti drugi gostujući bod. Promijenio se jedino strijelac, jer je na Poljudu vodstvo domaćina anulirao Kruno Ivančić, dok se ovoga puta on prometnuo u asistenta, a pogodak je postigao Slavko Blagojević.

Bila je to 61. prvenstvena utakmica što ju je "ratnik iz Otoka" odigrao za pulskog prvoligaša i deveti pogodak postignut u njegovom stilu, razornim udarcem s 25 metara, neobranjivim za domaćeg čuvara mreže. U 38. minuti iz slobodnog udarca zatresao je Blagojević prečku, u 84. minuti nišanske su mu sprave bile preciznije namještene i Splićani su morali krenuti s centra.

- Kad sam potegnuo iz tog slobodnog udarca pogledom sam ispratio loptu i izgledalo mi je da će ući u gol, no pogodila je prečku i prvo što sam u tom trenutku pomislio bilo je: "Bože, je li to moguće". Utješio sam samog sebe da će valjda doći još jedna šansa nakon koje će lopta ipak završiti u mreži i stvarno je tako i bilo, rekao je nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga Slavko Blagojević.

- Kruno mi je tom prilikom vratio odličnu povratnu loptu, baš onako kako meni najbolje paše, stisnuo sam i pogodio, nitko sretniji od mene, veli Blagojević.

- Što se tiče naše igre prije vodstva domaćina, pridržavali smo se dogovorene taktike, postavili iza čvrst blok i onda priliku tražili iz kontranapada. Nama je "nula" odgovarala, jer je realno gledano bod u Splitu za nas bio dobar rezultat te nam se nikamo nije žurilo. Željeli smo održati tih 0:0 što smo duže mogli i onda možda u završnici zabiti neki gol iz prekida ili nakon kontre i ostvariti minimalnu pobjedu, ali kad smo primili pogodak morali smo se otvoriti, preuzeti više rizika u igri prema naprijed i to nam se u konačnici isplatilo, istaknuo je Blagojević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter