Blagojević i Woon na putu prema Splitu

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Kad je na katu iznad prometnije nego na terenu, to može značiti samo jedno, da se prijelazni rok polako počeo zahuktavati. Upravo se takva slika mogla posljednjih dana vidjeti na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", a kulminirala je jučer sa kapetanom Istre 1961 Slavkom Blagojevićem u glavnoj ulozi. Naime, dok su njegovi, kako stoje stvari vjerojatno već bivši suigrači, monotoniju jutarnjeg trčanja u krug oko glavnog terena odlučili "razbiti" nizanjem kilometara po obližnjoj šumici, "ratnik iz Otoka" je nervozno šetao po kancelarijama i iščekivao da se napokon zaključi taj toliko željeni transfer.

- Sve će se vrlo brzo riješiti. Danas-sutra bit će sve zaključeno i onda ćemo s time izići u javnost - jedino je što nam je, na pitanje o Blagojevićevoj budućnosti, rekao Neven Šprajcer, direktor Istre 1961.

Identičan odgovor dobili smo i u vezi Korejanca Woona, koji se još uvijek nije pojavio u Hrvatskoj, a ako su istinite priče koje su krenule iz Splita, lako bi se moglo dogoditi da "zeleno-žute" prvi put vidi 6. veljače kad oni budu gostovali na Parku mladeži. Naime, iz redova Splita su dolazak Blagojevića i Woona već najavili kao gotovu stvar, a kako nema razloga da sumnjamo u njihove tvrdnje, to znači da je Igor Pamić ostao bez dvije važne karike iz prvog dijela sezone, odnosno tri jer je već ranije Istru 1961 napustio Ivan Graf. Pitanje je da li će se rubrika odlasci na tome zaključiti, s obzirom da su određene ponude o promjeni sredine dobili Jo, Obšivač i Brkić.

- Mi smo odmah na početku prijelaznog roka rekli koje igrače nudimo, ali sigurno je da ne možemo niti nećemo prodati cijelu momčad jer ne želimo ugroziti naš prvi i jedini cilj, a to je ostanak u ligi. Po njemu se moramo ravnati što znači da bi odlaskom Blagojevića i Woona zaključili tu priču za ovu zimu, a ako bi eventualno pustili još jednog igrača, to bi stvarno morala biti ponuda od koje "boli glava" i koja se ne bi nikako mogla odbiti - decidiran je Šprajcer. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter