Bili smo u gorim situacijama, nema razloga za strah

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Trebalo je treneru Istre 1961 Igoru Pamiću vremena da se ispuše nakon domaćeg remija sa Zadrom. Bio je ljut, opasno ljut nakon utakmice, "ispalio" neke stvari koje hladne glave sigurno ne bi rekao. Jučer je nakon jutarnjeg treninga stvari ipak sagledao mirno i priznao da je krivih poteza bilo i u izboru igrača i na terenu.

Koliko su pogreške igrače utjecale na taj remi?

- Utakmica sa Zadrom bila je vrlo specifična, jer je stigla nakon brojnih polemika koje su uslijedile nakon susreta s Lokomotivom. Riječ je o onim pričama iz kladionica, o prelasku iz "2 u 1" i preko toga je bilo teško preći. Normalno da to igrači čuju i to je bio jedan od razloga zbog čega sigurno nisu bili psihološki spremni za susret sa Zadrom. Tu je i pritisak uslijed lošije financijske situacije, jer su igrači sad dobili da plate porez, a novca nemaju. Nekima je i blokiran račun i to se sve skupa odrazilo na terenu protiv Zadra. Trebali smo biti mirni, raspoloženi i kvalitetom koju imamo, bez obzira na sve, dobiti Zadar.

Riskirali ste s brojnim napadačima?

- Ja sam pak išao svjesno u rizik, ali ovoga puta nismo imali balans u momčadi i zato smo tako loše izgledali. Bez obzira na sve, svaki je igrač dužan igrati u oba smjera, i u napadu i u obrani. Realno, nama ni Jo ni Franjić nisu igrali u obrani. Znajući da sam u utakmicu ušao s tim rizikom, očekivao sam da ćemo u nekim trenucima "plivati", ali da ćemo to kompenzirati brzinom koju su nam davali Woon i Heister. Ali sam isto tako igračima jasno rekao kako ćemo ovom prilikom igrati. Mi inače igramo s dosta visoko dignutim bekovima, a ovoga sam puta tražio da Pavlović i Heister ostanu nisko kad su na suprotnoj strani, jer ispred imamo četiri igrača koji mogu sami riješiti utakmicu. Međutim, oni nisu poslušali i mi smo se svaki put našli u problemima kad bi izgubili loptu i kad bi oni krenuli u kontru. I onda se dogodilo to da mi nismo mogli napraviti pravi pritisak, nismo mogli glavne adute u napadu, Radonjića, Joa i Franjića gurnuti bliže golu i biti opasni, nego smo "plivali" negdje između i to je donijelo nesigurnost cijeloj momčadi. Ovako smo bili bezopasni u napadu, dok smo natrag prekasno oduzimali loptu, tek kad bi nam Zadar ušao u kazneni prostor. Zato smo bili stabilniji u nastavku kad je zaigrao Vukman umjesto Franjića, ali nam je onda falilo igre "1 na 1". Ne mogu reći da ja nisam kriv za ovakav ishod, kad je utakmica završila 1:1, ja preuzimam svoju krivicu, ali moram napomenuti do ovoga puta moji igrači nisu poštovali dogovor. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter