Biciklizam: U petak Kroz Istru 54. put

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Tradicija se nastavlja. Pred vratima je 54. izdanje međunarodne juniorske biciklističke utrke "Kroz Istru - 3. memorijal Edi Rajković". Od petka do nedjelje istarskim će cestama pedalirati 143 biciklista iz čak 24 reprezentacije Europe i Azije koje se bore za juniorski Kup nacija.
 
Prestižna je to utrka godinama na ponos cijeloj Istri, a da bi tako i ostalo zaslužni su treći direktor u povijesti utrke ujedno i predsjednik organizatora utrke Loborike, Dean Vitasović, tehnički direktor Luka Mišović, sponzori i Istarska županija i Grad Pula, predstavnici kojih su jučer u zgradi Istarske županije u Puli medijima predstavili ovogodišnju utrku.
 
Čim su se na jednom mjestu našli zamjenik župana Miodrag Čerina, županijska pročelnica za sport Patricia Smoljan, pulska pročelnica za sport Elvira Krizmanić-Marjanović, predstavnik glavnog sponzora Valamara Ozren Renko, tajnik SSIŽ-a Dario Koraca i predsjednik HBS-a Martin Čotar, bio je znak da je ovo posebna sportska priredba.
 
- Ovo je utrka koja asocira na tradiciju, veliki međunarodni ugled, nezaboravnog šjor Edija, a ovo je treće izdanje njemu posvećeno, bicikliste i solidarnost, jer da nije bilo sponzora i gradova teško bi se ova tradicija sačuvala. A osobno ću se u ime Županije potruditi da utrka ide i dalje, rekao je Miodrag Čerina. (R.CAR)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA
 

Podijeli: Facebook Twiter