Bešiktaš i Slaven Bilić bez Lige prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši turskog prvoligaša Bešiktaša, kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić ostali su bez plasmana u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju 'play-off' runde izgubili u Londonu od Arsenala 0-1.

Prva utakmica u Istanbulu je završila bez golova, pa je pogodak Alexisa Sancheza u sudačkoj nadoknadi prvog dijela presudio. Bešiktaš je od 75. minute imao igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Mathieu Debuchy, no to nije uspio iskoristiti.

Slaven Bilić je zbog suspenzije utakmicu pratio s tribine, a momčad je vodio Nikola Jurčević. Arsenal je 17. put u nizu izborio plasman u Ligu prvaka, dok će Bešiktaš europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

Plasman u Ligu prvaka izborili su i Athletic Bilbao, Bayer leverkusen i Malmo.

Athletico Bilbao je na San Mamesu pobijedio Napoli 3-1 nakon što je prvi prvi dvoboj završio 1-1. Napoli je poveo golom Hamšika u 47. minuti, no baskijski sastav je okrenuo rezultat postigavši tri gola. Dva je zabio Aritz Aduriz (61, 69), a jednog Ibai Gomez (74). Hrvatski nogometaš Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija.

Bayer je u Leverkusenu rutinski odradio posao protiv danskog Kopenhagena pobijedivši 4-0 nakon što je u prvom dvoboju slavio 3-2. Golove za 'apotekare' postigli su Son Heung-Min (2), Hakan Calhanoglu (7) i Kiessling (31-11m, 65). Tin Jedvaj je za Bayer odigrao cijeli susret.

Malmo je priredio senzaciju pobijedivši Salzburg 3-0, nako što su Austrijanci u prvom susretu slavili 2-1. Golove za veliku pobjedu švedskog sastava zabili su Rosenberg (11-11m, 84) i Eriksson (19). (Hina)

Arsenal, Athletic, Bayer, Malmo i Ludogorec izborili Ligu prvaka

Arsenal, Athletic Bilbao, Bayer Leverkusen, Malmo i Ludogorec posljednjih je pet klubova koji su izborili plasman u nogometnu Ligu prvaka.

Nogometaši turskog prvoligaša Bešiktaša, kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić nisu uspjeli nakon što su u uzvratnom dvoboju 'play-off' runde izgubili u Londonu od Arsenala 0-1. Prva utakmica u Istanbulu je završila bez golova, pa je pogodak Alexisa Sancheza u sudačkoj nadoknadi prvog dijela presudio. Bešiktaš je od 75. minute imao igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Mathieu Debuchy, no to nije uspio iskoristiti. Slaven Bilić je zbog suspenzije utakmicu pratio s tribine, a momčad je vodio Nikola Jurčević. Arsenal je 17. put u nizu izborio plasman u Ligu prvaka, dok će Bešiktaš europsku priču nastaviti u Europskoj ligi. Athletico Bilbao je na San Mamesu pobijedio Napoli 3-1 nakon što je prvi prvi dvoboj završio 1-1. Napoli je poveo golom Hamšika u 47. minuti, no baskijski sastav je okrenuo rezultat postigavši tri gola. Dva je zabio Aritz Aduriz (61, 69), a jednog Ibai Gomez (74). Hrvatski nogometaš Josip Radošević nije bio u sastavu Napolija. Bayer je u Leverkusenu rutinski odradio posao protiv danskog Kopenhagena pobijedivši 4-0 nakon što je u prvom dvoboju slavio 3-2. Golove za 'apotekare' postigli su Son Heung-Min (2), Hakan Calhanoglu (7) i Kiessling (31-11m, 65). Tin Jedvaj je za Bayer odigrao cijeli susret. Malmo je priredio senzaciju pobijedivši Salzburg 3-0, nako što su Austrijanci u prvom susretu slavili 2-1. Golove za veliku pobjedu švedskog sastava zabili su Rosenberg (11-11m, 84) i Eriksson (19). Bugarski prvak Ludogorec prvi put u povijesti je izborio plasman u LP nakon što je u završnoj rundi kvalifikacija boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Steauu 6-5. Junak utakmice bio je stoper Cosmin Moti koji je obranio dva jedanaesterca rumunjskom klubu. Moti je stao na gola nakon što je vratar Stojanov isključen u 119. minuti. Ludogrec je u regularnom dijelu utakmice pobijedio 1-0 anuliravši identičan poraz iz prve utakmice u Bukureštu. Bugari su izborili pobjedu sjajnim pogotkom Brazilca Wandersona u sudačkoj nadoknadi susreta. Kako u produžetku nije bilo golova pitanje pobjednika odlučeno je nakon izvođenja jedanaesteraca. Međutim, u 119. minuti utakmice vratar bugarskog prvaka Stojanov je isključen zbog prekršaja nad Varelom. Kako je Ludogorec do tada obavio sve tri izmjene, na vrata je stao branič Moti i postao junak. Prilikom izvođenja kaznenih udarac Moti je obranio dva udarca Pirvulescuu i Rapi, dok je vratar rumunjskog sastava Arlauskis obranio samo jedan udarac i to Wandersonu. Zanimljivo, Moti je Rumunj koji je prije dolaska u Ludogorec igrao za Universitateu i Dinamo iz Bukurešta.

Rezultati uzvratnih susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka:

ARSENAL - Bešiktaš 1-0 (Sanchez 45) (prva utakmica 0-0)

MALMO - Salzburg 3-0 (Rosenberg 11-11m, 84 Eriksson 19) (prva utakmica 1-2)

ATHLETIC BILBAO - Napoli 3-1 (Aritz Aduriz 61,69 Ibai G?mez 74 / Hamš?k 47) (prva utakmica 1-1)

BAYER LEVERKUSEN - Kopenhagen 4-0 (Heung-Min 2, Calhanoglu 7 Kiessling 31-11m, 65) (prva utakmica 3-2)

NAPOMENA: velikim slovima ispisani su klubovi koji su izborili LP.


Podijeli: Facebook Twiter