Bajrektareviću Kölling previsoka prepreka

Mirzet Bajrektarević izgubio meč u Rostocku (Arhiva)
Mirzet Bajrektarević izgubio meč u Rostocku (Arhiva)

Pulski boksač Mirzet Bajrektarević poražen je u devetom meču u svojoj profesionalnoj karijeri. Na boksačkom spektaklu održanom u Rostocku koji je organizirao jedan od najjačih svjetskih promotora Wilfried Sauerland, 33-godišnji Bajrektarević je u poluteškoj kategoriji, usprkos činjenici da je imao samo deset dana da se pripremi za ovu borbu, hrabro odradio svih osam predviđenih rundi protiv Enrica Köllinga.

Nadolazeća njemačka boksačka zvijezda niti jednom nije uspjela ozbiljnije ugroziti ili uzdrmati Bajrektarevića, ali premda ničim nije impresionirao, devet godina mlađi Nijemac vodio je meč i to je na kraju bilo dovoljno da mu, jednoglasnom sudačkom odlukom, pripadne pobjeda. Stigao je tako Kölling do 13. profesionalne pobjede u isto toliko odrađenih mečeva, dok je Bajrektarević upisao svoj drugi poraz nakon što ga je u studenom prošle godine svladao Talijan Stefano Abatangelo.

Još je jedan hrvatski boksač nastupio u Rostocku, Ivica Perković koji je u teškoj kategoriji nakon tri odrađene runde predao meč odličnom Bugarinu Kubratu Pulevu, još uvijek neporaženom u svojoj profesionalnoj karijeri.

U glavnoj borbi večeri domaći ljubimac Jürgen Brähmer obranio je titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, verzija WBA, pobijedivši tehničkim nokautom u šestoj rundi izazivača, Britanca Enza Maccarinellija. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter