Automobilizam: Damarija najbrži u Kanfanaru

Nagazio malog zelenog - Nenad Damarija (M. PILAT)
Nagazio malog zelenog - Nenad Damarija (M. PILAT)

Nenad Damarija, član AK Pula-Rovinj, pobjednik je kronometar utrke održane minule nedjelje u Kanfanaru, u sklopu tradicionalne fešte Jakovlje, a koja se pod imenom "Hyundai Autokuća Košara - 7. nagrada Kanfanara 2014" ujedno bodovala za prvenstvo Hrvatske, prvenstvo Auto i karting saveza Istre te prvenstvo Istarske rivijere.

Natjecanje, čiju je organizaciju potpisao AK Skok racing iz Brtonigle u suradnji s Općinom Kanfanar, okupilo je konkurenciju od 36 vozača koji su snage odmjerili na šestotinjak metara dugoj i tehnički vrlo zahtjevnoj stazi oko kanfanarske željezničke stanice.

Vremenske prilike poigrale su se na određeni način s rezultatima, a uz atraktivne vožnje bilo je i nesreća, dva okretanja na krov, prvo Tomislava Šestana (Split Motorsport) u Yugu 55 bez posljedica, a pri samoj završnici i aktualnog državnog prvaka u kronometar vožnjama Riječanina Ivana Pavlovića (AK Rijeka) s Renault Cliom, koji je nakon nesreće prevezen u pulsku Opću bolnicu s ozljedama lijeve ruke i po posljednjim informacijama bez težih ozljeda. Do nesreće je došlo prilikom zahvaćanja rubnog dijela granične gume, okretanja na krov i klizanja nekih 40-ak metara, srećom na prostoru gdje nije bila ugrožena niti publika niti drugi sudionici.

Sustav objedinjuje tri zasebne vožnje, prva je protekla po suhom, pri kraju druge nagli pljusak bio je uzrokom privremenog prekida natjecanja. Nakon sat vremena i dobrim dijelom osušenog kolnika prvo su drugu vožnju nastavila preostala četiri vozača. Treća je trebala biti i odlučujuća, ali je nakon Pavlovićeve nesreće u samoj završnici prekinuta i po odluci žirija zbog nemogućnosti nastavka i poništena u cijelosti. Tako su u obzir uzeti rezultati prve dvije vožnje.

Nenad Damarija u Autobianchiu A112 poslije prve vožnje imao je nepune 4 sekunde zaostatka iza vodećih Milokanovića. Međutim u drugoj, i uz malo sreće i sušu stazu vozi najbrže i na kraju stječe ukupnu prednost od 7,696 sekundi ispred Donalda Milokanovića (Zastava 750), odnosno dodatnih 129 tisućinki njegova strica Marina Milokanovića (Ford Fiesta ST), obojice članova AMK Skok racing. Četvrtim mjestom još jedan istarski as Marin Nežić (Buzet autosport) preuzeo je poslije tri natjecanja vodeću poziciju PH s bodom prednosti ispred Marina Čohara (AK RI autosport) u Kanfanaru šestoplasiranog i dva ispred do jučer vodećeg Sanjina Prodana (Buzet autosport) koji je propustio ovaj nastup. (M. PILAT, M. KRPAN)


Podijeli: Facebook Twiter