Australian Open: Murray zaustavio Kyrgiosa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji britanski tenisač Andy Murray u utorak je za 125 minuta pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa sa 6-3, 7-6 (5), 6-3 i po peti put u karijeri probio se do polufinala na Australian Openu.

Deset godina su Australci čekali tenisača koji bi mogao naslijediti Lleytona Hewitta i dočepati se polufinala u Melbourne Parku. Vjerovali su da bi to mogao biti 19-godišnji Nick Kyrgios, ali Andy Murray je imao druge planove i ostavio Australce na čekanju. Trostruki finalist Australian Opena po peti put u posljednjih šest nastupa na prvom Grand Slam turniru u sezoni izborio je mjesto u polufinalu pobjedom nad Kyrgiosom 6-3, 7-6 (5), 6-3. Murray je do 4-2 u trećem setu ostavio suparnika bez prilike za break, što pokazuje koliko je Škot bio nadmoćan i imao potpuno meč pod kontrolom, iako je Kyrgios nakratko vratio nadu u povratak kakav je izveo u osmini finala protiv Andreasa Seppija. No, Murray je već u sljedećem gemu opet došao do breaka te sigurno zaključio meč nakon 125 minuta igre. Murrayja u polufinalu čeka Tomaš Berdych koji je, također u tri seta (6-2, 6-0, 7-6), potpuno nadigrao Rafaela Nadala. Čeh ima prednost od 6-4 u međusobnim dvobojima i izašao je kao pobjednik iz njihova posljednja dva sraza, 2013. na zemlji u Madridu i na tvrdoj podlozi u Cincinnatiju.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - četvrtfinale: Tomaš Berdych (ČEŠ/7) - Rafael Nadal (ŠPA/3) 6-2, 6-0, 7-6 (5) Andy Murray (VB/6) - Nick Kyrgios (AUS) 6-3, 7-6 (5), 6-3 (Hina) xggab yggab


Podijeli: Facebook Twiter