ATP Umag: Marin Čilić prvi četvrtfinalist

Odlično otvaranje turnira - Marin Čilić (M. MIJOŠEK)
Odlično otvaranje turnira - Marin Čilić (M. MIJOŠEK)

Marin Čilić izborio je četvrtfinale 25. izdanja Vegeta Croatia Opena, u prvom nastupu poslije četvrtfinala Wimbledona i prvom umaškom poslije trijumfa prije dvije godine, najbolji hrvatski tenisač četvrti je put u četiri međusobna dvoboja svladao Nizozemca Igora Sijslinga, ali prvi put u dva seta.

Čilić sad ima omjer 35-13 ove sezone. Prilika za podebljanje broja pobjeda pruža mu se prekosutra u četvrtfinalu, u kojem se sastaje s 43. igračem svijeta Lukašom Rosolom. Čeh je u naletu, poslije ispadanja u drugom kolu Wimbledona i male osvete Rafaela Nadala za poraz na travi "All England Cluba" 2012. godine, dobio je devet od 11 utakmica na zemlji uz četiri pobjede nad top 30 igračima.

- Rosol mi izgleda kao dobar ždrijeb - kaže Marin, koji vodi 3-0 u međusobnim susretima uz dvije pobjede na Touru.

- Dobio sam ga ove godine u Rotterdamu. Dosta je divlji, riskira na svakom udarcu. Moram igrati što pametnije, dati mu da napravi što više pogrešaka i koncentrirati se na vlastiti servis. Volio bih igrati u 17.30 sati jer je tada lopta brža, više skače. Navečer se pretvara u jastuke, lopte se raščupaju poslije nekoliko gemova, veli on.

Danas je Čilić poveo s 5:2, ali malo se zakompliciralo, Nizozemac je uspio izjednačiti na 5:5. No, dva gema kasnije Čilić je izborio dvije set lopte na servisu Sijslinga i dočekao pogrešku suparnika koji bi na bržoj podlozi možda stvorio više problema. Na umaškoj zemlji nije imao pravu šansu, pogotovo stoga što je u Umag stigao ozlijeđen, baš kao i Argentinac Carlos Berlocq koji je zbog ozljede butnog mišića desne noge predao ogled Španjolcu Pablu Carrenu Busti.

- Neobičan meč. Djelovao mi je nezainteresirano već na zagrijavanju, nisam znao da li ga boli briga ili ga nešto stvarno boli. Goran mi je rekao da je čak šepao. No, dobro mi je došla pobjeda u dva seta. I servis je dobro radio, to mi je dalo dva, tri poena po gemu, ističe Čilić.

Marin je trenutno 12. po bodovima osvojenim u ovoj sezoni. Nije tip koji svakoga ponedjeljka pogleda kako stoji na obje ljestvice, ali ovoga tjedna je to učinio.

- U utorak sam pogledao. Lijepo je biti 12. u utrci za London. Na kraju sezone se obje ljestvice izjednače, ali ne bi bilo loše pogurati se još koje mjesto. S obzirom da sam u sezonu krenuo s 37. mjesta i nisam bio nositelj, dobro je ispalo.

Da dobro... Dva naslova, jedan finale, četvrtfinale Wimbledona... (Z. HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter