ATP Umag: Kekez u 3. kolu kvalifikacija

Duje Kekez (M. MIJOŠEK)
Duje Kekez (M. MIJOŠEK)

Duje Kekez jedini je hrvatski tenisač koji se probio do posljednjeg, 3. kola kvalifikacija za nastup u glavnom ždrijebu jubilarnog 25. izdanja ATP turnira u Umagu.

Kekez je do plasmana u 3. kolo stigao nakon što mu je drugi hrvatski predstavnik Toni Androić predao susret 2. kola. Androić je dobio prvi set sa 6-2, u drugom je Kekez bio uspješniji sa 6-4, a potom je Androić predao.

Za plasman u glavni ždrijeb Kekez će u ponedjeljak igrati protiv iskusnog Argentinca Horacija Zeballosa, koji je prošle godine osvojio ATP turnir u Vina del Maru, koji se također igra na zemlji, pobijedivši u finalu Rafaela Nadala.

U 2. kolu kvalifikacija svoj su nastup okončali Matija Pecotić, koji je izgubio od Talijana Marca Cecchinata s 4-6, 1-6, Dino Marcan, koji je izgubio od Slovaka Andreja Martina s 3-6, 2-6, te Nino Serdarušić, koji je izgubio od Slovenca Aljaža Bedenea s 2-6, 2-6.

Izravni plasman u glavni ždrijeb umaškog turnira bio je osiguran četvorici hrvatskih igrača. Marin Čilić je kao treći nositelj slobodan u prvom kolu, dok su Borna Ćorić, Ante Pavić i Mate Delić dobili pozivnice. Ćorić je za suparnika u 1. kolu dobio Francuza Edouarda Roger-Vasselina, dok će Pavić i Delić igrati protiv kvalifikanata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter