ATP UMAG: Fognini, Elias, Berlocq i Martin u polufinalu

Fabio Fognini
Fabio Fognini

Talijan Fabio Fognini i Portugalac Gastao Elias te Argentinac Carlos Berlocq i Slovak Andrej Martin igrat će danas u polufinalu 27. Konzum Croatia Opena. Ovaj poker nije igrao finale na Touru ove sezone, Umag je svima velika prilika za iskorak.

Dan nakon što je spasio pet meč lopti i izbacio sunarodnjaka Kližana, Andrej Martin zaustavio je drugog nositelja Portugalca Joaoa Sousu. Inspiran, bodren s tribina, Martin je spasio 11 od 13 "break" lopti i ostvario uspjeh karijere. S druge strane Portugalac Gastao Elias, 72. igrač svijeta, izborio je drugi polufinale u karijeri i drugi u - osam dana.

Francuz Chardy došao je u Umag s velikim očekivanjima, ali 33-godišnji Berlocq je odigrao veliku utakmicu za prvi polufinale u osmom umaškom nastupu.

Fognini je spriječio potpuni potop nositelja. Izgubio je prvi set od talentiranog Damira Džumhura, ali ostatak se pretvorio u ekshibiciju Talijana koji je 11. lipnja sklopio brak s Flavijom Pennetta. Karijera nekih tenisača, primjerice Ivana Ljubičića, s brakom je krenula uzlaznim putem.

Umag ima hrvatske finaliste u parovima. Nikola Mektić i Antonio Šančić ostvarili su uspjeh karijere, prvi ATP finale u parovima. Uspjeh su posvetili Vedranu Šiljegoviću, tragično preminulom lani u 28. godini u prometnoj nesreći nedaleko Vrsara, koji je 2006. bio 53. junior svijeta.

Četvrtfinale: Berlocq - Chardy (3) 6:4, 6:2, Fognini (4) - Džumhur 4:6, 6:1, 6:1, Elias - Carreno Busta (6) 6:4, 6:4, A. Martin - Sousa (2) 6:3, 4:6, 6:2. Parovi, polufinale: Mektić/Šančić (4) - Monroe/Sitak (2) 7:5, 6:2. Danas (17.30): Berlocq - Martin, Elias - Fognini (20), finale parova. (Zlatko HORVAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter