ATP Umag: Ćorić nije uspio, Čilić u polufinalu

Velika borba Borne Ćorića (M. MIJOŠEK)
Velika borba Borne Ćorića (M. MIJOŠEK)

Mladi, 17-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Umagu nakon što je izgubio maratonski meč četvrtfinala protiv prvoga nositelja turnira Talijana Fabia Fogninija 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Ćorićev pobjedonosni niz u Umagu prekinuo je 20. tenisač svijeta Fognini, koji je tek nakon dva sata i 42 minute uspio slomiti otpor velike nade hrvatskog tenisa. Ćorić je na ovogodišnjem Umagu ubiježio svoje prve dvije pobjede na ATP Touru, a malo je nedostajalo da pobijedi i velikog favorita Fogninija.

Prvi set je bio pun preokreta, Ćorić je prvi napravio "break" za 2-1, a potom Fognini radi dva obrata zaredom za njegovo vodstvo od 5-3. Borna je hrabrom igrom uspio preokrenuti, dobio je čak četiri gema zaredom i prvi set s 7-5, a u drugom je poveo s 2-0. Nažalost, nije uspio izdržati, Talijan je vratio "break", te imao više sreće u "tie-breaku" kojeg je dobio s 7-4. U trećem setu je već umorni Ćorić dopustio Fogniniju da se odvoji na 1-3, te više nije bilo snage za novi preokret.

"Imao sam set i 2-0, a onda sam sve prosuo. Već tada sam bio umoran, ovo mi je svakako bio najteži meč u karijeri. Borio sam se koliko sam mogao", kazao je za HTV Borna Ćorić.

Ranije se najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao u polufinale Umaga nakon glatke pobjede nad Čehom Lukasom Rosolom 6-0, 6-2.

Marin je i treći međusobni dvoboj s Rosolom, 43. igračem svijeta, okončao pobjedom bez izgubljenoga seta. Čilić je sjajno ušao u dvoboj, osvojio je prvih sedam gemova, da bi u drugom setu kod 3-2 još jednom oduzeo servis Rosolu i za samo 62 minute s dva izgubljena gema ušao među četiri najbolja u Umagu. Marin je od 14 lopti za obrat iskoristio pet, svoj servis nijednom nije izgubio, a imao je i 10-aseva.

"Dosta je vruće i vlažno, pa sam htio što brže završiti. Igrao sam pemetno i natjerao ga da često griješi, a to je bilo dovoljno za pobjedu", kazao je Čilić u izjavi za HTV. Čilić je osvojio Umag 2012. godine, godinu dana ranije je bio u finalu, a lani nije mogao nastupati zbog suspenzije.

U polufinalu Čilić ide na prošlogodišnjeg pobjednika Španjolca Tommya Robreda, dok će se u drugom polufinalu sastati Fognini i Urugvajac Pablo Cuevas. (Hina; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter