ATP Monte Carlo: Čilić u 2. kolu, Dodig ispao

Marin Čilić (Reuters)
Marin Čilić (Reuters)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Monte Carlu nakon što je u susretu 1. kola svladao Australca hrvatskih korijena Marinka Matoševića 6-1, 3-6, 6-2 u susretu koji je trajao sat i 43 minute.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Matoševića i treća pobjeda prvog hrvatskog reketa.

Čilić je s lakoćom dobio prvi set dva puta oduzevši servis Matoševiću, ali u drugom se situacija zakomplicirala. Čilić je ostvario jedan "break", ali je Matošević uspio dva puta oduzeti servis našem igraču, pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

Ključnim se pokazao šesti gem odlučujućeg seta u kojem je Čilić oduzeo servis Matoševiću za vodstvo 4-2 iskoristivši treću "break-loptu", a potom je još jednim "breakom" za 6-2 zaključio dvoboj.

Inače, Čilić je u 1. kolu trebao igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca, no on je odustao od nastupa, pa je u glavni ždrijeb kao "lucky loser" uskočio Matošević.

U 2. kolu Čilić će igrati protiv trećeg nositelja i pobjednika ovogodišnjeg Australian Opena, Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 1. kolu ATP turnira u Monte Carlu od Španjolca Pabla Carreno Buste 3-6, 3-6 za 64 minute igre.

Dodig nije dobro započeo zemljanu sezonu, izgubio je u Monte Carlu od 62. tenisača svijeta Buste, koji je u glavni turnir ušao kao "lucky loser". Neraspoloženi Dodig u meču nije došao ni do jedne break-prilike, dok je svoj početni udarac izgubio triput, a gubljene servisa kod 3-4 u drugom setu značio je i gubitak meča.

U ponedjeljak je u Monte Carlu ispao i Ivo Karlović, pa je ostao samo Marin Čilić, koji u prvom kolu za protivnika ima Australca hrvatskih korijena Marinka Matoševića, također "lucky losera" jer je nastup otkazao Španjolac Fernando Verdasco. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter