ATP "masters": Čiliću samo dva gema protiv Đokovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u svom je prvom nastupu na ATP "mastersu" u Londonu pretrpio uvjerljiv poraz, bolji od njega je u susretu 1. kola skupine A bio prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković sa 6-1, 6-1 nakon samo 56 minuta igre.

Bio je ovo 11. međusobni susret Čilića i Đokovića, a naš igrač još uvijek čeka na prvu pobjedu. Čilić je odlično krenuo u susret osvojivši prvih pet poena, dobio je svoj servis-gem bez izgubljenog boda, te prvi poen na Đokovićev servis, ali u preostalih je šest gemova osvojio još samo 10. Čak je tri puta zaredom gubio svoj servis i to ponajprije zato što nije mogao osvojiti poen nakon što bi promašio prvi servis.

Izgubio je čak osam bodova zaredom na svom drugom servisu, a s obzirom da mu je postotak ubačenog prvog servisa bio samo 45 posto nije niti mogao očekivati bolji rezultat. Usto, Čilić je previše griješio i prilikom izmjena udaraca s osnovne linije, dok je Đoković vrlo precizno kažnjavao svaki lošiji potez našeg predstavnika i prvi je set bio gotov za samo 27 minuta. Loš Čilićev niz nastavio se i u prve dvije igre drugog seta, a kada je kod rezultata 30-30 u drugoj igri promašio "zicer" forhendom sa sredine terena i time ponudio "break-loptu" Đokoviću koju je ovaj i iskoristio i tako osvojio osmi gem zaredom, činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno.

Ipak, Čilić je uzvratio odmah u sljedećoj igri oduzevši servis Đokoviću i to bez izgubljenog poena i time nakratko vratio nadu u preokret. Nažalost, nada je kratko trajala, jer Čilić nikako nije mogao do gema na svom početnom udarcu. Iako je popravio postotak ubačenih prvih servisa, u drugom setu je bio na 62 posto, Čilić je izgubio oba svoja preostala servis-gema završivši tako meč sa šest uzastopno izgubljenih servisa. Čilić je susret završio sa samo šest "winnera" i čak 22 neprisiljene pogreške, dok je Đoković imao 13 "winnera" i 12 pogrešaka.

U prvom susretu skupine A Švicarac Stan Wawrinka je nadigrao Čeha Tomaša Berdycha također sa 6-1, 6-1 u susretu koji je trajao manje od sat vremena.

Susreti 2. kola u skupini A igrat će se u srijedu, Čilić će igrati protiv Berdycha, dok će se u drugom susretu sastati Wawrinka i Đoković.

REZULTATI 1. KOLA, Stan Wawrinka (Švi) - Tomaš Berdych (Češ) 6-1, 6-1 Novak Đoković (Srb) - MARIN ČILIĆ (HRV) 6-1, 6-1

TABLICA:

1. Stan Wawrinka 1 1 0 2-0 2

1. Novak Đoković 1 1 0 2-0 2

3. MARIN ČILIĆ 1 0 1 0-2 0

3. Tomaš Berdych 1 0 1 0-2 0 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter