ATP Barcelona: Dodig i Čilić u trećem kolu

Ivan Dodig (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Ivan Dodig (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Barceloni nakon što je u susretu 2. kola nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6:1, 6:4 za samo sat vremena igre.

U 3. kolu Dodig će igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala, koji vodi 2:1 u međusobnim dvobojima. Dodig je slavio 2011. u Montrealu, a Nadal je bio bolji 2011. u Barceloni i prošle godine na US Openu.

Marin Čilić pobijedio je ruskog kvalifikanta Andreja Kuznjecova sa 6-1, 7-6 (2) za sat i 17 minuta igre. Čilić je projurio kroz prvi set, već nakon 15 minuta vodio je 5-0 i ubrzo je zaključio set u svoju korist. U drugom, kod vodstva 4-3 Čilića je napravio "break" i tada se činilo da priča gotova. No, Kuznjecov je uspio vratiti izgubljeni servis, čak je imao i dva set-lopte, ali set je otišao u tie-break, a tu je Čilić bio sigurniji i zaključio je meč u svoju korist.

 
U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv Španjolca Tommyja Robreda.
 
Drugi naš predstavnik Ivan Dodig danas je dva puta dobio Španjolca Feliciana Lopeza, prvo ga je svladao u 2. kolu pojedinačne konkurencije sa 6-1, 6-4, a par sati kasnije i u igri parova, kada je s Brazilcem Marcelom Melom pobijedio je u prvom kolu španjolsko-bjeloruski par Lopez/Mirnji sa 6-4, 4-6, 16-14.
 
U 3. kolu Dodig će igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala, koji vodi 2-1 u međusobnim dvobojima. Dodig je slavio 2011. u Montrealu, a Nadal je bio bolji 2011. u Barceloni i prošle godine na US Openu. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter