Čilić prošao Robreda, Nadal prejak za Dodiga

Marin Čilić
Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Barceloni nakon što je u dvoboju osmine finala pobijedio Španjolca Tommyja Robreda 7:5, 6:7 (3), 7:6 (5).

U dramatičnom i neizvjesnom meču Čilić je pobjedu protiv petog nositelja i 18. tenisača svijeta izborio nakon dva sata i 47 minuta. Već je prvi gem pokazao kako će to biti težak dvoboj, Čilić je u prvoj igri morao spašavati čak četiri break lopte, ali je uspio.

Na putu do pobjede prvi hrvatski reket je imao osam as servisa, ali i svega 52 posto prvog servisa. Čilić je spasio i pet od šest break lopti, dok je iskoristio tri prilike za obrat od pet koliko ih je imao. Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda hrvatskog tenisača nakon što je ove godine Robreda pobijedio i u Indian Wellsu. Čilića u četvrtfinalu očekuje Japanac Kei Nishikori koji je u osmini finala porazio Kazahstanca Andreja Golubeva 6:0, 6:4.

Čilić i Nishikori, 17. tenisač svijeta, igrali su šest puta međusobno i Japanac je uspješniji sa četiri pobjede. Ove godine su igrali u Brisbaneu, a pobijedio je Nishikori 2:1 u setovima.


Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Barceloni nakon što je u dvoboju osmine finala izgubio od prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala 3:6, 3:6.

Nadalu je za pobjedu trebalo sat i 23 minute igre, uz četiri oduzeta servisa, tri u prvom i jednog u drugom setu. Dodig je tijekom meča imao jednu break loptu i to u prvom setu koju je iskoristio. Bila je to Nadalova 41. uzastopna pobjeda u Barceloni uz osam naslova.

Bio je to ujedno njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda španjolskog tenisača. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2011. u Montrealu.

Dodig u Barceloni nastupa i u konkurenciji parova, a u petak će zajedno s Marcelom Melom igrati drugo kolo protiv Lukasza Kubota i Roberta Lindstedta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter