Asen Georgiev raskinuo ugovor

Asen Georgiev (D. GRZELJ/ HINA)
Asen Georgiev (D. GRZELJ/ HINA)

Polako se osipaju redovi Istre 1961 koja se u Americi priprema za nastavak prvoligaške sezone. Nakon što preko "velike bare" nije otputovao ozljeđeni Kenan Hadžić te poslije par odrađenih treninga distorziju skočnog zgloba koja će ga tjedan dana izbaciti iz trenažnog procesa "zaradio" Abdelhakim Bouhna, novi šok zeleno-žutom stručnom stožeru uzrokovao je Asen Georgiev koji je zatražio, i dobio, sporazumni raskid ugovora. Najstandardniji igrač pulskog prvoligaša koji je u prvom dijelu sezone odigrao 18 utakmica, od čega je u 17 navrata na terenu proveo od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka i ukupno odigrao 1.586 minuta, kao razlog svoje odluke naveo je obiteljske probleme zbog kojih se hitno mora vratiti u Bugarsku kako bi pomogao svojim najbližima. Čelnici kluba nisu željeli praviti nikakve probleme 23-godišnjem stoperu te je odmah u hotelu u Phoenixu potpisan raskid ugovora, nakon čega se Georgiev uputio natrag u Europu.

Ovakav naprasan razlaz definitivno će stvoriti određene probleme Mariju Totu i njegovim pomoćnicima, jer je Istra 1961 preko noći postala "tanka" na poziciji koja se činila "zacementiranom", onoj stoperskoj. U skladu sa situacijom, odlazak Nikole Žižića iz pulskih redova čini se sve manje vjerojatnim, jer teško je za očekivati da će si na "Drosini" dozvoliti takav luksuz i ostati bez dvojice najstandardnijih centralnih braniča. Shodno s time, za očekivati je da bi Žižić mogao ostati u Puli do ljeta i potom kao slobodan igrač potražiti novu sredinu. Izgubili bi tako čelnici pulskog prvoligaša određeni novčani iznos na ime odštete, ali ako to Dinamo može napraviti sa Soudanijem, što ne bi i oni sa Žižićem. Uostalom, da je ponuda iz Kazahstana spadala u red onih od kojih "boli glava", Žižić ne bi ni vidio Ameriku.

Bez obzira kako se rasplete situacija sa splitskim stoperom, odlazak Georgieva mogla bi biti dobra vijest za Špiru Peričića, čiji je eventualni angažman u Istri 1961 ovisio o raspletu "slučaja Žižić". Za očekivati je da bi se Peričić mogao priključiti "zeleno-žutima" po povratku iz Amerike, a usto su "skočile akcije" dvojcu koji iščekuje da mu se ponudi ugovor, zadnjem veznom Ailtonu i lijevom bočnom Paviću. Naime, kako te pozicije pokrivaju Mitrevski i Bertoša, koji bi odlaskom Georgieva trebali biti prekomandirani u "srce obrane" gdje Istra 1961 ima još samo Gojkovića i ozljeđenog Hadžića, koji je usto rezervna opcija za desni bok, za očekivati je da će Brazilac i Osječanin dobiti više prostora, što bi im u konačnici trebalo osigurati ostanak na "Drosini". (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter