Analiza Lige prvaka: Real i PSG lakše od očekivenog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je odigran drugi dio četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka u kojima je madridski Real sa 3:0 svladao ozljedama oslabljenu Borussiju iz Dortmunda, dok je PSG i pored peha koji je doživio najbolji igrač "svetaca" Zlatan Ibrahimović uspio u glavnom gradu Francuske pobijediti Chelsea s 3:1.

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0)
(Bale 3, Isco 27, Ronaldo 57)

Real Madrid ušao je znatno jači u dvoboj s Borussijom koja je igrala bez najboljeg napadača, Roberta Lewandowskog i još pet prvotimaca, a "kraljevski" klub je znao kako iskoristiti prednost nakon samo 180 sekundi igre na Santiago Bernabeu.

Benzema je u trećoj minuti kod desne korner zastavice pronašao rješenje i proslijedio pas do Carvajala na rubu šesnaesterca, a bočni Reala je proturio loptu do Balea koji je prošao pored dva igrača Borussije poslao ju pored Weidenfellera, pogodivši donji lijevi kut.

U prvih pola sata igre Dortmund je imao samo jednu priliku preko Grosskreutza koji je šutirao preko grede domaćeg tima, dok je na drugoj strani Real u 27. minuti ponovno poslao loptu iza leđa čuvara mreže "milijunaša". Isco je prihvatio odbitak od Xabija Alonsa i sa ruba šesnaesterca pogodio lijevi kut i udvostručio prednost Madrižana.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme stoper Borussije Papastathopoulos je u padu na samo metar od svog gola prekinuo pas Cristiana Ronalda i ispriječio se ispred Benzeme, a lopta se od njega, dok je bio u ležećem položaju, odbila iznad grede i spasila njegov tim od još jednog ranog pogotka.

Luka Modrić je svoju odličnu igru okrunio u 57. minuti kada je s lijeve strane uputio sjajnu asistenciju do Cristiana Ronalda koji je prišao čuvaru mreže Borussije, prebacio loptu s desne na lijevu nogu, izbjegao vratara i pogodio za velikih 3:0.

Nakon velikog vodstva Real je do kraja meča bio gospodar terena u Madridu, ali je sjenu na "kraljevski" ples bacila povreda Cristiana Ronalda koji je u 80. minuti morao napustiti teren, a zamijenio ga je Casemiro.

PSG - Chelsea 3:1 (1:1)
(Lavezzi 4, Luiz 61a.g, Pastore 90 +3; Hazard 27)

PSG je ušao odlučno u utakmicu te je već u prvoj minuti stvorio šansu koju Verratti nije iskoristio jer je pucao neprecizno s oko 16 metara. Navijači domaćih su se ipak radovali već tri minute kasnije. Poslije centaršuta Matuidija s lijeve strane Terry je slabo izbacio loptu glavom, izravno na grudi Lavezziju koji se nalazio na 12 metara od gola. Argentinac se sjajno snašao, spustio sebi loptu i lijevom nogom je "zakucao" u gornji desni kut Cechovog gola.

Chelsea je brzo konsolidirao redove i uspio zaprijetiti preko Cahilla i Davida Luiza no Sirigu u oba navrata nije imao previše posla. Parižani su potom stali u malo defanzivniju formaciju, čekajući svoju šansu iz kontranapada, što je umalo i donijelo rezultat u 25. minuti kada je Ibrahimović izbacio Lavezzija koji je iskoristio prostor da pretrči Cahilla, međutim pogodio je pogrešnu stranu mreže.

Kazna za promašaj je stigla odmah u sljedećem napadu. Tiago Silva je neoprezno startao na Oscara u šesnaestercu PSG-a, pa je sudac Mažić čini se potpuno opravdano pokazao na bijelu točku. Hazard je bio sigurni egzekutor pošto je poslao Sirigua desno, a šutirao u suprotan kut.

Malo je nedostajalo da Chelsea dođe do preokreta u 40. minuti pošto je odličan centaršut Williana Hazard uhvatio volejem, ali njegov šut je pogodio samo vratnicu.

Drugi šok za goste na ovom meču uslijedio je u 61. minuti  kada je Lavezzi izveo slobodan udarac s lijeve strane poslavši loptu u protivnički peterac, koju je u gužvi zakačio Ibrahimović, nedovoljno dobro da promijeni njen pravac, ali dovoljno da zbuni Cecha i Davida Luiza. Portugalac je natrčao na loptu i ubacio je u vlastitu mrežu za novo slavlje domaćih navijača i vodstvo PSG-a od 2:1.

Slavlje je utihnulo samo osam minuta kasnije, kada je Zlatan Ibrahimović osjetio bol u mišiću prilikom sprinta i zbog povrede je zamijenjen i pitanje je kolika stanka ga čeka.

Novi peh Parižana desio se u 76. minuti kada je zbog ozljede i Verratti tražio izmjenu, no to nije omelo domaćina da nastavi s napadima. Cavani je nekoliko minuta kasnije sebi stvorio prostor ispred gola Chelsea, a to što je njegov udarac iskosa prošao malo pored dalje vratnice nije obeshrabrilo Parižane.

I onda je uslijedilo veliko slavlje. Igrala se treća minuta sudačkog vremena kada je Argentinac Javier Pastore prošao s lijeve strane uz gol-out liniju, izbacivši driblingom tri protivnička igrača, a onda i prevarivši Petra Cecha za konačnih i velikih 3:1 u korist PSG-a. (D. FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter