Amerikanci igraju stvarno nezgodan nogomet

Suncem okupani američki tereni  (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)
Suncem okupani američki tereni (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)

Bio je to dan u kojem momčadima koje dijele Gillette Stadium u Foxboroughu, gradiću pokraj Bostona, nitko nije mogao stati na kraj. New England Patriotsi su u rijetko viđenom povratku uspjeli nadoknaditi "minus 21" što su ga imali polovicom treće četvrtine i nakon produžetaka osvojiti Super Bowl, dok su kao uvod u najgledaniji sportski događaj u SAD-u nogometaši New England Revolutiona svladali Istru 1961. Doživjeli su tako "zeleno-žuti" u četvrtom ogledu protiv momčadi iz Major League Soccer prvi poraz na američkim pripremama, koji još više boli ako se zna da su "revolucionari" ovaj susret odradili bez svojih glavnih zvijezda. Igralo se dvaput po 30 minuta tijekom kojih su boje New Englanda, uz Amerikance Matta Turnera i Donnieja Smitha te Haićanina Zacharyja Herivauxa, branili igrači pristigli na probu i upravo je jedan od njih, Tristan Bowen koji je u prošloj sezoni branio boje švedske AFC Eskilstune, postigao jedini gol na utakmici.
 
Ni "zeleno-žuti" nisu nastupili u najjačem sastavu, jer zbog ozljede koljena trener Marijo Tot nije mogao računati na Ristu Mitrevskog i Valentina Stepčića, 
a bolovanje je otvorio i Mateo Bertoša kojeg posljednjih dana muči bolna i natečena peta. Umjesto Mitrevskog na stoperu je zaigrao Renato Gojković, Bertošu je na lijevom boku zamijenio Antonio Pavić, a ulogu "fantasiste" preuzeo je Mario Lucio koji je zaliječio probleme s ložom. Mrežu je ovom prilikom čuvao Ivica Ivušić, a Tot je svoje pulene posložio u uobičajenu 4-2-3-1 formaciju. (Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter